Probajte!

Jedu što žele, a ne debljaju se: Talijanskim ljepoticama u ovome pomaže trik od 15 minuta

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 08:00 19.03.2017 / Rubrika:
Foto: ThomFoto/Thinkstock
0

Nije ništa komplicirano, a spašava od dijabetesa

Sa svih strana čujemo kako tjestenina deblja i da je moramo maknuti sa jelovnika ako želimo izgubiti kilograme. To, recimo, drži vodu u jednu ruku, ali u drugu je totalno nepotrebno ako ste umjereni.

Pa pogledajte Talijane i Talijanke; jedu tjesteninu na tone, a ne bismo baš mogli reći da su nacija s viškom kila. Talijanke su baš poput Francuskinja, uživaju u hrani i piću, a ne debljaju se. Njihova tajna krije se u navici koja se zove passeggiata, odnosno kratka šetnja od 15 minuta koju obično prakticiraju odmah nakon obroka.


U ove kratke šetnje odlaze iz čistog zadovoljstva kako bi uživale na suncu, družile se sa prijateljima ili obitelji. I znate što? Ovakva kratka fizička aktivnost zaista čuva organizam od nakupljanja kilograma. Naime, istraživanje objavljeno u časopisu Diabetes Care pokazalo je da tri šetnje od 15 minuta dnevno nakon obroka smanjuju rizik od dijabetesa.

Nadalje, ako šetate nakon večere, bolje ćete spavati, poboljšat ćete probavu i smanjiti razinu inzulina. Što čekate? Prošećite :)

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 08:00 19.03.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr