Ima lijeka!

Jednostavni trikovi zahvaljujući kojima će nove čizme ili cipele ipak biti udobne

Piše: Eva Benedik / Vrijeme: 08:54 08.11.2016 / Rubrika:
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
0

Kad kupujete obuću, jako je teško reći hoće li vam biti udobna ili ne

Iako ste uzbuđeni zbog nove kupnje, ne znači da će vam se investicija isplatiti. Tek kad počnete hodati, znati ćete da li su cipele ili čizme podatne i meke.

Evo nekoliko lakih načina kako obuću na vrijeme, prije pojave žuljeva, učiniti što udobnijom.

Nosite flastere za žuljeve i prije nego nastanu


Čini se mudro imati flastere protiv žuljeva koje možete kupiti u apoteci. Ako imate osjetljiva stopala i inače imate žuljeve, ovo će ih sigurno ublažiti. Nosite flastere u torbi da vam budu pri ruci čim osjetite da vam je cipela imalo neudobna.

Stavite ih na petu i mali prst prije nego bude kasno.

Lomite petu rukama

Stisnite i lomite rukama petu cipele. To će pomoći da je što prije omekšate jer je obuća na tome mjestu najtvrđa i tu je najčešći uzrok problema.

Rastegnite ih čarapicama

Jedan od najlakših i najbržih načina kako da omekšate i raširite novu obuću je da stavite na noge deblje čarapice i tako hodate po kući. Čarape će rastegnuti kožu da ne bude tako uska i bolna kada ih krenete nositi bez debelih kratkih čarapa.

Sušilo za kosu

Sušenje obuće fenom je način da koža brzo omekša. Imajte ih na nozi i grijte kožu vrućim zrakom, najbolje da iimate i debele kratke čarape za bolju efikasnost.

Smrznite ih

Stavljanje čizama u zamrzivač može učiniti čuda vrlo brzo. Napunite dvije vrećice vodom i stvaite unutar svake cipele. Ostavite u zamrzivaču tijekom noći, a ujutro će cipele biti dovoljno udobne za nošenje.

Nosite ih postolaru

Nemate li vremena provoditi ove trikoveili u njih ne vjerujete, odnesite obuću profesionalcu. Postolar će je nasprejati specijanim sredstvom i unutar jednog sata, spremna je za nošenje.

Piše: Eva Benedik / Vrijeme: 08:54 08.11.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr