Smanji malo

Jedeš li previše šećera, glutena ili piješ previše mlijeka ili vina? Stanje lica otkriva što ti najviše smeta

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 08:00 22.09.2017 / Rubrika: ,
Foto: Matthew Kang/Flickr
0

‘Ono si što jedeš’ u ovom slučaju i nije tako daleko od istine

Hrana je ljudsko gorivo i održava nas na životu, ali prema svome tijelu često se odnosimo kao da ga uopće ne volimo. Gutamo hranu prepunu praznih kalorija koja nema nikakvu nutritivnu vrijednost. Održava nas na životu, a zapravo nas polako i sigurno truje.

Ako si primijetila da se nikako ne možeš riješiti čudnih bijelih prištića na bradi ili da ti lice stalno izgleda natečeno, vrijeme da malo smanjiš s konzumacijom sljedećih stvari:

Šećer


 

Vlakna vezivnog tkiva kolagena, koja su inače elastična i fleksibilna, mogu postati čvrsta i tvrda zbog konzumiranja previše šećera. Tako se povećava i razina inzulina što čini tvoje lice ispranim i bez sjaja.

S obzirom da šećer remeti ravnotežu bakterija u organizmu, na licu, prsima i ramenima možeš primijetiti više izbijanja prištića. Osim toga, šećer stanjuje obrve.

Mliječni proizvodi

Čak i ako misliš da nisi alergična na laktozu, možda ipak jesi. Kako postajemo stariji, smanjuje se količina enzima za lakše probavljanje laktoze pa se javljaju upalni procesi. Previše mliječnih proizvoda uzorkuje crvenilo, otečene kapke, stvara tamne krugove i vrećice ispod očiju i male bijele komedone na bradi.

Vino

Da, čaša vina dnevno je dobra za srce, ali sve više od toga dehidrira kožu, znaš li što to znači? Bore i fine linije su više vidljive, lice se može napuhnuti i dobiti crvenkastu boju. Nemoj zaboraviti da u vinu također ima šećera koji još više pogoršava izgled lica i spušta kapke.

Gluten

Kruh, peciva, tjestenina… Ako ovoga jedeš na tone svakog dana nije ni čudo da te stalno muče upale na koži i da ti lice izgleda napuhnuto. Gluten utječe i na pigmentaciju pa će se staračke mrlje prije pojaviti kod onih kojima su peciva glavna jutarnja hrana.

Izvor: Your Tango

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 08:00 22.09.2017 / Rubrika: ,

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr