Vrijedi probati

Je li moguće da je ovaj novi danski lifestyle trend zna tajnu sretnog života?

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 18:02 28.09.2016 / Rubrika:
Foto: AlexRaths/Thinkstock
0

Nije ni čudo da se Danci smatraju jednim od najsretnijih naroda

Čini se kako je umjetnost ugodnog života duboko utkana u dansku prirodu. Dobra vijest je da ne morate otputovati u Copenhagen kako biste uživali u ovom neodoljivom lifestyle trendu već ga možete prakticirati na svom kauču.

Prepustite se

Hygge slobodno prevedeno znači udobnost. Mekane veste i topli udobni kreveti definitivno se uklapaju u ovaj koncept , no on je mnogo više od fizičkog okruženja. Hygge se manifestira prije svega kroz atmosferu i ljude te ga se može naći u toplim i pozitivnim vibracijama među članovima obitelji i prijatelja.

Možda je teško ovaj trend opisati jednom jedinom riječi, ali što mu se više prepustite, to ćete ga više početi shvaćati. Uživanje u čaši vina ispred kamina s prijateljima, grijanje u toplom džemperu i slađenje domaćim kolačima sa svojim roditeljima, sve su to trenuci istinske sreće i zadovoljstva kojih trebamo imati što više.

U hyggu možete uživati bilo gdje

Samo trebate imati takav mindset i želju da usporite i uživate bez obzira na sve. U osnovi, hygge bismo mogli opisati kao umirujuće, opuštajuće vrijeme provedeno s prijateljima ili obitelji, često uz neko piće ili jelo. Također podrazumijeva dobrotu prema sebi, ali i drugima te da nemate osjećaj krivice ako se počastite šalicom vruće čokolade u hladno popodne.

Sve je u ugodnim trenucima

Iako stariji Danci smatraju da se ovaj trend može doživjeti samo u društvu drugih ljudi, mlađe generacije uspješno ga provode sami sa sobom. Bez obzira kako želite provesti vrijeme, budite sigurni da vam je udobno i da ste opušteni. Barem si u ovim trenucima možete dopustiti luksuz nerazmišljanja o problemima i uživati u trenutku. Bit ćete sretniji.

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 18:02 28.09.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr