Wow 😲

Iz prehrane je izbacila samo jednu namirnicu i već nakon mjesec dana uočila promjene

Piše: Žena Net / Vrijeme: 08:00 07.11.2017 / Rubrika:
Foto: rachels.fit.kitchen / instagram
0

Jesi li ikad razmišljala kako bi izgledao tvoj ručak bez korištenja ulja? Da, moguće je, a uz to možda i smršaviš

“Uvijek sam vjerovala kako je kokosovo ulje, kao i maslinovo, zdravo. Mislila sam da su oni dio koji ide uz zdravu prehranu. Jela bih ih svaki dan uz gotovo svako jelo. Kuhala bih s maslinovim uljem, kokosovo ulje bih mazala na tost, a ulje od avokada bih stavila u humus. Prije nekoliko mjeseci saznala sam kako ulja zapravo i nisu toliko zdrava. Bila sam šokirana kad sam čula da ulje nema nikakvu nutritivnu vrijednost i da sadrži mnogo kalorija.”

Jela sam sve bez ulja

Ovo je potvrdila i trenerica te nutricionistica Julieanna Hever dodavši kako samo jedna žlica ulja sadrži 120 kalorija, a posljedica je konzumiranje previše kalorija koje tijelo onda skladišti, a ti se debljaš. Upravo zato sam odlučila u potpunosti izbaciti ulje iz svoje prehrane. Bilo je teško, ali uspjela sam.

Mislila sam kako neću moći popržiti povrće bez ulja, ali iznenadila sam se. Zapravo puno hrane ispušta vlastite sokove ili vodu kad se kuha ili peče, tako da ti ulje nije ni potrebno. Ako se pitaš je li mi se povrće primilo za tavicu bez ulja, je, ali sam samo dodala još vode i nastavila kuhati.

Nakon samo dva mjeseca prehrane bez ulja primijetila sam da mi se trbuh smanjio. Bila je to mala promjena, ali s vremenom se vidjela. Ovo ne znači da trebaš izbjegavati sve masti u prehrani. Ne zaboravi na one zdrave, kao što su orasi i ostali orašasti plodovi. Ja sam umjesto ulja avokada koristila sirovi avokado. Hever je dodala kako su ulja zapravo prazne kalorije koje nam nisu potrebne.

Izvor: Pop Sugar

Piše: Žena Net / Vrijeme: 08:00 07.11.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr