Pravilnik o upotrebi kolačića
Portal Net.hr unaprijedio je politiku privatnosti i korištenja takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više o zaštiti privatnosti i postavkama cookiesa

Otkriva vrhunski chef

Iako ovo možda već i znate, evo u čemu je tajna savršenog pire krumpira: Nema više bljutavih, vodenih i gumenih priloga

Zapravo je jako jednostavno, i iako vam se to možda čini kao predug proces pripreme pirea, vjerujte nam da se itekako isplati

Sigurno vam se barem jednom u životu dogodilo da ste pokušale napraviti ukusan pire krumpir kao prilog uz sarmu, pečenje, neki fini umak ili pohano meso, ali onda vam se dogodila katastrofa i krumpir ne da nije bio ukusan, već je bio gumen, odvratan, vodenkast i gotovo potpuno nejestiv. Ako ste bile u toj situaciji, mi vas najbolje razumijemo, jer nam se to isto dogodilo nekoliko puta.

Naravno, dva-tri puta nam se to dogodilo zbog vlastite greške, jer smo predugo kuhale krumpir, ili ga nismo do kraja skuhale, ili smo ga pak ostavile stajati u zdjeli kad se skuhao na pola sata – u vodi ili bez nje. Kako god, ovo su amaterske i blesave greške koje ste sada ovdje pročitale i ako su vam se ikada dogodile, više ih nemojte ponavljati jer su potpuno šašave. Ali tajna ukusnog i savršenog pirea zapravo leži u dodacima koje stavljamo u njega, odnosno temperaturi tih dodataka.

Naime, čak i kad vam pire ispadne ‘gumen’, kako smo to opisale na početku, možete ga spasiti tako da, prije nego ih dodate u krumpir, zagrijete mlijeko i maslac. Jedan nam je vrhunski chef otkrio ovu tajnu koja to zapravo i nije i za koju mnoge od vas vjerojatno već i znaju, ali za vas koje to još ne znate, ovo bi mogao biti spas. Pogotovo sad za blagdane kad krene sezona sarmi, a svi znamo da je njoj najbolji prilog upravo pire krumpir.

Uvijek ga pripremajte na ovaj način i svaki put ćete dobiti savršen i ukusan prilog

Također, ne samo kad vam već ispadne gumen pa ga pokušavate spasiti, prilikom svake pripreme pire krumpira trebale bismo u njega dodavati maslac i mlijeko koje smo prethodno zagrijale i tako će nam garantirano svaki put pire krumpir ispasti ukusan, kremast i najbolji na svijetu! Zapravo je jako jednostavno, slažete se?

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr