Nestaju u trenu

Evo kako ukloniti one tvrdoglave mrlje i ogrebotine sa svakog tipa obuće

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 12:15 13.11.2016 / Rubrika:
Foto: indiefashion/Instagram
0

Ne treba vam stotinu skupih sredstava za poliranje

Kupili ste divne nove čizme, a nije prošlo ni mjesec dana i već imaju ogrebotine? Loša vijest je da ne možete baš potpuno spriječiti da se to dogodi, a dobra da ih lako možete ukloniti. Evo kako se efikasno riješiti tih glupih mrlja i podariti obući staru slavu.

Prava koža

Čizme ili cipele od prave kože izdržljive su, ali se vrlo lako mogu ogrebati ili dobiti ružne mrlje. Kako biste ih uglancali, ne treba vam neko skupo sredstvo za poliranje već samo balzam za kosu. Utrljajte malu količinu na cipelu i divit ćete se efektu.

Lakirane cipele

Ovakav tip obuće najpodložniji je ogrebotinama, no njih lako možete ublažiti vazelinom. Stavite malo vazelina na neku nježnu tkaninu i utrljavajte ga na ogrebotinu dok ne nestane.

Brušena koža

Tobacco Fred's #tanshoes #flats #suedeoxfords #fredsshoes #jazzshoes

A post shared by Freds Shoes (@fredsshoes) on

Antilop je delikatan pa se na njega mrlje jako često hvataju. Iako se čini da se ne daju tako lako ukloniti, spas je u gumici za brisanje. Treba vam čista gumica bijele ili ružičaste boje kojom jednostavno izbrišete mrlju.

Tenisice

Mrlje sa sportske obuće najbolje će ukloniti magična spužva kojom se i inače čiste tvroglave mrlje u kućanstvu. Koristi se na način da je tek malo navlažite i istrljate mrlju.

Gumene čizme

Gaženje prkeo lokva ostavlja podsjetnike i na gumenoj obući. Najbolje ćete je osvježiti s malo maslinova ulja koje će joj podariti stari sjaj.

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 12:15 13.11.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr