Nekoliko brzih poteza

Evo kako maknuti mrlje od pudera, rumenila i sjenila u prahu s tamne odjeće

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 12:52 26.12.2016 / Rubrika:
Foto: Giphy
0

Ne trebaju vam nikakva posebna sredstva

U žurbi se redovito događa da make-up završi posvuda, a pogotovo onaj u prahu čije se čestice lako zalijepe za odjeću. Još ako je odjeća tamna, može biti vrlo frustrirajuće maknuti mrlje od pudera u prahu, rumenila, sjenila ili pigmenta.

Prvo što biste vjerojatno učinili jest pokušali rukama stepsti odjeću ili prah maknuti trljanjem, što može uzrokovati još veću štetu.

Srećom, postoji nekoliko načina da se ovakve mrlje brzo uklone.

Otpušite prah

Trljanje i četkanje ne dolazi u obzir, posebno ako ste se uprljali šminkom u boji jer je ovako još više utiskujete u tkaninu i otežavate njezino uklanjanje. Umjesto toga, pokušajte otpuhati čestice praha, a pritom možete koristiti i sušilo.

Sredstvo za uklanjanje šminke

Hands holding makeup remover

Ako puhanje ne riješi stvar, okrenite se sredstvu za uklanjanje šminke. Ovo može biti odlično rješenje, ali samo ako sredstvo nije na uljnoj bazi, poput klasičnih micelarnih vodica. Stavite malo micelarne na vatu i lagano tapkajte po zahvaćenom mjestu. Micelarna bi trebala pokupiti većinu praha. Mrlju zatim isperite hladnom vodom kako biste se riješili ostataka.

Deterdžent za suđe

Za mrlje od sjenila i pigmenata treba vam ipak nešto jače poput deterdženta za suđe. On je pravi magičar u uklanjanju raznih vrsta mrlja, a sve što trebate napraviti jest pomiješati nekoliko kapi deterdženta s vodom i nanijeti na mrlju čistom krpom ili starom četkicom za zube.

Ojeću potom stavite na pranje i mrlja bi trebala nestati.

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 12:52 26.12.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr