Šokantno

Društvene mreže gore zbog ove transformacije make-upom. Što je umjetnik htio reći?

Piše: vedranavranesic / Vrijeme: 14:00 02.06.2017 / Rubrika:
Foto: Catalyst Taylor/YouTube
0

Make-up umjetnik koji je uzrokovao prezir online zajednice nakon što je na svome profil stavio sliku bijele manekenke koju je uz pomoć šminke napravio crnkinjom

Fotografija koju je vizažist PaintDatFace objavio na svome Instagram profilu izazvala je buru negodovanja unutar afričko-američke zajednice jer je umjesto crnkinje za potrebe šminkanja iskoristio bjelkinju.

Izjava prije objave fotografije

Kako bi se ogradio od mogućih negativnih komentara uz sliku je napisao:

“Želim iskreno progovoriti o tome zašto sam ovo napravio. Kao umjetniku i vizionaru izgled koji nalazimo posvuda po Internetu, glamurozan i nacifran, jako brzo dosadi. Trudim se uvijek težiti novim izazovima, a kao rezultat toga moji su postovi izgubili autentičnost. Ovo je transformacija koju odgađam objaviti već neko vrijeme iz straha da je ljudi ne pretvore u rasizam. Ovo nije povezano s promjenom rase. Ovo je povezano s time da jedna žena slavi ljepotu kulture druge žene.”

Komentari na fotografiju

“Iskreno, ovo je tako odvratno.”

“Ako svoje postupke trebaš objasniti znači da s njima nešto ne valja. Glupa ku*ka… mogao je uzeti crnkinju… oboje su smeće.”

“Bok PaintDatFace… žene koje nisu bijele žele svoj melanin natrag.”

Rasplet događaja

Vizažist je na kraju spornu fotografiju uklonio s Instagrama, a u izjavi je napisao:

“Obrisao sam post ne zato što žalim za učinjenim, nego zato što su društvene mreže od njega napravile nešto negativno. Pretpostavka je mnogih bila da sam iz bjelkinje pokušao napraviti crnkinju, ali istina je da sam inspiraciju crpio iz svog kubanskog podrijetla”, prenosi The Telegraph.

Piše: vedranavranesic / Vrijeme: 14:00 02.06.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr