Čudno, ali pomaže: Evo zašto biste svako jutro u kavu trebali staviti malo sode bikarbone

Image
Foto: Giphy

Ne, kava vam neće imati drukčiji okus, a želudac će vam biti zahvalan

24.1.2017.
8:00
Giphy
VOYO logo

Nije svaka kava ista niti je svaka napravljena na isti način. Neke vrste su kiselije nego druge, a kako koncentraciju kiseline ne možemo tako lako otkriti, moramo je neutralizirati kako organizam i želudac ne bi bio preopterećen.

Balansira kiselost i lužnatost

Image
Image

Znamo da u tijelu mora biti balans između kiselosti i lužnatosti, a sve kisele namirnice poput mesa ili kave previše zakiseljuju organizam ako se uzimaju u velikim količinama. Soda bikarbona je prirodna tvar koja pomaže upravo u balansiranju između kiselog i lužnatog stanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne morate pretjerivati, u kavu možete staviti samo prstohvat ovog bijelog praha, a to neće promijeniti okus kave. Osobe koje imaju osjetljiv želudac trebale bi izbjegavati kavu s mlijekom jer i mliječni proizvodi povećavaju kiselost organizma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo