Čudno, ali pomaže: Evo zašto biste svako jutro u kavu trebali staviti malo sode bikarbone

Image
Foto: Giphy

Ne, kava vam neće imati drukčiji okus, a želudac će vam biti zahvalan

24.1.2017.
8:00
Giphy
VOYO logo

Nije svaka kava ista niti je svaka napravljena na isti način. Neke vrste su kiselije nego druge, a kako koncentraciju kiseline ne možemo tako lako otkriti, moramo je neutralizirati kako organizam i želudac ne bi bio preopterećen.

Balansira kiselost i lužnatost

Image
Image

Znamo da u tijelu mora biti balans između kiselosti i lužnatosti, a sve kisele namirnice poput mesa ili kave previše zakiseljuju organizam ako se uzimaju u velikim količinama. Soda bikarbona je prirodna tvar koja pomaže upravo u balansiranju između kiselog i lužnatog stanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne morate pretjerivati, u kavu možete staviti samo prstohvat ovog bijelog praha, a to neće promijeniti okus kave. Osobe koje imaju osjetljiv želudac trebale bi izbjegavati kavu s mlijekom jer i mliječni proizvodi povećavaju kiselost organizma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo