Možete proći i bolje

Često jedete pizzu u restoranu? Vrhunski chefovi kažu da ovo ne radite ni pod razno

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 14:00 04.01.2017 / Rubrika:
Foto: Giphy
0

Nismo ni svjesni koliko nas restorani sustavno varaju

Naručivanje pizze u restoranu prilično je sigurna opcija ako ste gladni, a nemate živaca ni volje za ekspermentiranje s hranom koju nikada niste probali. No, vrhunski poznavatelji hrane, chefovi i kritičari kažu da pizza nikako nije dobar izbor u svim restoranima. Zašto?

Ne naručujte je svugdje

Pogrešno je shvaćeno da je pizzu lako napraviti pa pristojan komad možete dobiti bilo gdje. Jedna od najvećih grešaka koju ljudi rade je što često naručuju pizzu, a uopće nisu u pizzeriji. Chef Michael Armstrong kaže da bi trebali prepoznati koja jela restoran dobro radi (ili potražiti recenzije na internetu) i naručiti njih.

Kaže da restorani često previše lutaju van svojih specijaliteta. “Držite se dalje od tjestenine u pizzeriji, ribe u steakhouseu, piletine na teriyaki način u sushi restoranu”, napominje Armstrong.

Ne plaćajte previše za jeftine sastojke

Jeftinu šunku, sir i malo kečapa često plaćamo i troduplo više nego što bismo trebali, a sve zbog toga jer ne znamo otići u pravu pizzeriju koja naplaćuje malo više, ali zato nudi odlične sastojke poput mozzarelle, rikole, škampa, šparoga, artičoka, pršuta i slično.

Napravite je kod kuće

Kod kuće je pizza čak i najbolja, barem što je tiče sastojaka jer ih sami određujete. No, možete odrediti i koliko će vam tijesto biti debelo, hoće li biti prazno ili napunjeno sirom i to sve za manje od 50 kn. Takvu pizzu (a možda i lošiju) u restoranu biste platili sigurno još 10-20 kn skuplje. A zašto biste bacali novac na nekvalitetu?

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 14:00 04.01.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr