'Prvi mraz'

Đubooks: Pročitala sam ‘Prvi mraz’ i poželjela napraviti domaće bombone. Doslovno!

Piše: Đurđica Sarjanović / Vrijeme: 14:16 11.09.2016 / Rubrika: ,
Foto: Borko Vukosav
0

Uspjela sam pročitati i knjigu nakon koje mi je prva pomisao bila da odem u trgovinu po namirnice i ispečem si kruh ili napravim domaće bombone. Doslovno!

‘Prvi mraz’ odličan je novi roman spisateljice Sarah Addison Allen, koji je ujedno i nastavak knjige ‘Čarobni vrt’. Knjiga se doduše može čitati neovisno o tome jeste li pročitali prvi nastavak, iako se pojavljuju isti likovi. Priča prati žene iz obitelji Waverly u Bascomu u Sjevernoj Karolini koje s prvim mrazom postaju sve nemirnije te se zaljubljuju i rade zanimljive pogreške.

Knjiga je prepuna jako zanimljivih recepata

Bay Waverly počinje sve više pomagati teti Claire u obrtu za pripravu i dostavu hrane, a zanimljivi recepti upravo zbog toga prate cijelu knjigu. (Zaista se da naučiti svašta o namirnicama kroz ‘Prvi mraz’.) S druge strane, Bay u jednom trenutku otkrije tajanstvenog muškarca o kojem u početku ne zna puno, već ga samo sreće u susjedstvu. Njezina majka Sydney i teta Claire zbog njega su kasnije primorane suočiti se s izborima u životu za koje nisu mislile da će više ikada razmišljati.

Odlična mješavina emocija

Likovi ove knjige sve su samo ne obični, iako na prvi pogled djeluje da se radi o dosadnoj priči žena koje nemaju pametnijeg posla u životu nego raditi slastice od namirnica koje nikako ne idu jedna s drugom. Te namirnice su zapravo i poanta cijele priče likova, za koje se na kraju ispostavi da iako nisu trebali imati nešto zajedničko, skupa naprave odličnu mješavinu emocija. Najbolje od svega, na kraju knjige dobijete i recept za kruh od smokava i papra. Bome, jednom ću ga napraviti samo da otkrijem što je u njemu toliko posebno.

Ocjena: 5

 

 

Piše: Đurđica Sarjanović / Vrijeme: 14:16 11.09.2016 / Rubrika: ,

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr