Šokantno

Zarini radnici ne dobivaju plaću, a to su odlučili reći papirićima umetnutim u odjeću koja se prodaje

Piše: Žena Net / Vrijeme: 10:00 06.11.2017 / Rubrika:
Foto: instagram/ inkedniobehelia
0

Zara se pronašla na udaru svojih nezadovoljnih zaposlenika, a sličan smo scenarij već vidjeli i s brendom H&M

Vrlo zanimljiv način kako reći što te smeta. Znali su kako će kupci vidjeti njihovu poruku i nadali se kako će netko i reagirati. A upravo to se i dogodilo. U Istanbulu su se tako na odjeći u dućanu pojavile bilješke neplaćenih radnika, a o svemu je prvi izvijestio Associated Press.

Događa li se ovo stvarno?

LIGHTS GALORE | TRF Editorial. Thank you @marjanjonkman

A post shared by ZARA Official (@zara) on

Kupci su se odmah požalili, a na papiriću je pisala vrlo jednostavna rečenica: “Napravila sam ovu odjeću koju ćeš kupiti, ali nisam bila plaćena za svoj rad.” Ništa više nisu ni trebali napisati jer je sve jasno. Pitanje koje se postavlja je tko je točno ostavio poruke. Radnici diljem svijeta ili oni u Istanbulu? Navodno turski radnici nisu isplaćeni tri mjeseca, a ovime su htjeli podići svijest o pravom stanju brenda.

Na stranici Indtitexa, koji su vlasnici brenda o svojim radnicima imaju napisano samo najbolje. “Motivacija, inovacija, timski rad i cilj da se posao dobro obavi gura naprijed 1600 radnika. Uvijek osiguravamo dobre uvjete rada našim radnicima, a važno nam je i zdravlje radnika”, napisali su. Ipak, još uvijek se čeka njihov odgovor na cijelu situaciju.

Izvor: Hello Giggles

Piše: Žena Net / Vrijeme: 10:00 06.11.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr