Gal Gadot

Wonder Woman na pitanje o važnosti superjunakinja priznala da su joj uzor bili Batman i Superman

Piše: vedranavranesic / Vrijeme: 11:00 31.05.2017 / Rubrika:
Foto: variety/Instagram
0

Glumica Gal Gadot u intervjuu uoči premijere filma Wonder Woman otkrila tužnu istinu o manjku ženskih uzora djeci

Wonder Woman nije nova super junakinja, ali je jedna od rijetkih ženskih super junaka koja je još u 70-ima imala svoju televizijsku seriju, a koju je tada glumila Lynda Carter. No, unatoč tome njezin lik nikad nije zaživio na velikom platnu. Film o toj amazonskoj ratnici prvi puta dolazi u kina ove godine kao ljetni kino hit i to upravo u trenutku kada je u Hollywoodu jedna od gorućih tema rasprava o razlici u plaćama između muškaraca i žena.

Zašto Gal Gadot ovaj film smatra važnim

Što o jakim ženskim likovima misli Gal Gadot, glumica koja glumi Wonder Woman, saznajemo iz intervjua danog Varietyu prije premjere samoga filma: “Dok sam odrastala imala sam samo Batmana i Supermana za uzore. Svi dječaci i djevojčice su imali samo njih. Mislim da je važno imati i jake ženske likove za uzor, a Wonder Woman je izuzetna”.

Raznovrsnost u Hollywoodu

Posebnost ovog filma nalazi se i u činjenici da je to ujedno i prvi akcijski film kojeg je režirala žena, a koji je imao budžet veći od 100 milijuna dolara.

Režiserki filma, Patty Jenkins, redateljska palica nije strana. Njezin je najpoznatiji film “Monster” ili kao je kod nas preveden “Čudovište”, a za koga je Charlize Theron osvojila Oscara.

Na pitanje što misli o tome nedostaje li Hollywoodu ženskih redatelja odgovara: “Različite priče će uzrokovati upošljavanje različitih redatelja. Publika postoji i za to”.

 

Piše: vedranavranesic / Vrijeme: 11:00 31.05.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr