banner

Teška, ali velika godina

U tri filma, koja su 2017. najviše zaradila u kinima, glavne uloge imaju žene, a najplaćenija glumica je Gal Gadot

U 2018. nam želimo još više uspjeha, još više projmena i još više hrabrosti da učinimo razliku

Žene su 2017. godine promijenile sliku kakvu imamo o Hollywoodu na nekoliko vrlo značajnih načina i dogodile su se stvari koje su prodrmale ne samo filmsku industriju, već i cijeli svijet. Slavne su žene javno progovorile o problemu seksualnog nasilja u Hollywoodu o kojem se predugo šutjelo, #MeToo kampanja u potpunosti je preuzela društvene mreže, a po prvi puta u gotovo 60 godina dogodilo se i to da su filmovi, u kojima žene imaju glavne uloge, vodeći prema zaradi na kino blagajnama.

Tri filma koja su u SAD-u zaradila najviše su filmovi u kojima glavne uloge imaju žene

The Wrap piše kako se prošle godine, na području američke kinematografije, najvećom zaradom mogu pohvaliti ova konkretna tri filma: Star Wars: Posljednji Jedi, Ljepotica i zvijer i Wonder Woman, u kojima su glavne uloge odigrale Daisy Ridley, Emma Watson i Gal Gadot, a takvoj situaciji nismo svjedočili od 1958. godine.

Da stvar bude još genijalnija, Gal Gadot je dospjela na prvo mjesto Forbesove liste najplaćenijih glumica 2017., a od prodaje ulaznica za dva filma u kojima je prošle godine glumila (Wonder Woman i Liga Pravde) zaradila je više od 1,4 milijarde dolara. Na listi na kojoj se nalaze i njeni muški kolege Gadot drži visoko treće mjesto, a ispred nje su samo Vin Diesel i Dwayne Johnson, koji su zaradili po 1,6 i 1,5 milijardu dolara.

Gal Gadot je najplaćenija glumica 2017. godine, a svoj je uspjeh iskoristila na najgenijalniji mogući način

Gadot je svoju talentom i radom zarađenu moć iskoristila jako pametno i na najgenijalniji mogući način pa je, vršeći pritisak na kompaniju Warner Bros., osigurala da slavni producent i redatelj Brett Ratner, kojeg je nekolicina žena optužila za seksualno napastovanje, ne sudjeluje u snimanju nastavka filma Wonder Woman.

Sudeći prema svemu što se događalo, 2017. je bila godina u kojoj su žene napokon dobile krila i progovorile o nečemu o čemu nikome nije ugodno govoriti, ali je taj razgovor neophodan ako želimo da se sve one grozne stvari više ne ponavljaju. I, iako se o svim ovim problemima govori odavno, prošle godine napokon se progovorilo dovoljno glasno da cijeli pokret poprimi potpuno ogromne razmjere. A ovaj konkretan poslovni uzlet je, promatrajući primjer Gal Gadot, ne samo genijalan za glumice i njihov osobni probitak, već im može pomoći da tim uspjehom postignu nešto još mnogo značajnije. Što i čine. A u 2018. godini nam želimo još više uspjeha, još više promjena i još više hrabrosti da učinimo razliku.

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr