Super žena

Tory Burch: Prvo je radila u trgovinama odjećom i pisala o modi, a danas ima vlastito modno carstvo

Uspjeh se često sastoji od neuspjeha i ne dolazi preko noći, već je za njega važan trud, volja i ono najvažnije – ljubav

Tory Burch pravi je primjer žene koja kada zapne, može ostvariti sve o čemu je ikada sanjala. Modna dizajnerica i direktorica tvrtke Tory Burch LLC stvorila je multimilijardersko modno carstvo koje raste još i danas.

Dijete glumice i investitora, odrasla je u Pennsylvaniji s trojicom braće, a njezin prvi posao bio je u Benetton trgovini u jednom šoping centru. Često mislimo da slavnima uspjeh dolazi preko noći, ali to u većini slučajeva nije točno pa ni za Tory.

Radila je sitne poslove i pisala za Harper’s Bazaar

Prije nego je stvorila vlastiti brend radila je sitne poslove u modnoj industriji. Nakon završetka fakulteta 1988. preselila se u New York gdje je upoznala jugoslavenskog dizajnera Zorana Ladičorbića i počela raditi za njega i poznati modni časopis Harper’s Bazaar.

Život ju je potom odveo u drugom smjeru; počela je raditi u odnosima s javnošću i bavila se oglašavanjem brendova Vera Wang, Polo Ralph Lauren i Loewe. Talent, naporan rad i prije svega ljubav prema modi potaknuli su je da pokrene vlastiti brend TRB by Tory Burch, kasnije poznat kao Tory Burch, i otvori butik s odjećom.

Oprah joj je rekla da je ona ‘sljedeća velika stvar u svijetu mode’

Žene su počele masovno kupovati njezinu odjeću, a pozitivni komentari stigli su i do legendarne Oprah Winfrey koja je pozvala Tory u svoju emisiju. Rekla joj je da obožava njezinu odjeću i ju vidi kao ‘sljedeću veliku stvar u svijetu mode’. To je Tory još više vinulo u zvijezde.

Danas u njezinoj tvrtci rade većinom žene

View this post on Instagram

Bird of paradise #ToryBurchSS18

A post shared by Tory Burch (@toryburch) on

Njezina tvrtka danas broji više od 2000 zaposlenika, od kojih su 80 posto žene te svoje kolekcije odjeće, torbi, cipela, kozmetike i modnih dodataka prodaje u svojim trgovinama diljem svijeta. Osim mode, Tory voli i glumu pa se čak pojavila u jednoj epizodi serije ‘Gossip Girl’, u kojoj je, naravno, glumila samu sebe.

Kako bi svojim primjerom inspirirala druge žene da rade ono što vole, Tory je 2009. osnovala zakladu za osnaživanje žena poduzetnica The Tory Burch Entrepreneurial Foundation Tory. Redovito sudjeluje na tjednima mode u New Yorku te nastavlja osvajati modni svijet.

Imaš komentar?

Još iz rubrike

provjerite

Štednja koja donosi 9% godišnje dostupna i u Hrvatskoj!

Hrvatska gospodarska komora krajem prošlog mjeseca objavila je izvješće vezano uz štednju koje otkriva da su Hrvati u ovoj godini povećali štednju u bankama za 11 milijardi kuna usprkos pandemiji. Iznos bankovne štednje kod Hrvata tako sada iznosi više od 210 milijardi kuna ili 52.874 kune po glavi stanovnika

Povratak na Net.hr