Protuudarac žena

Taylor Swift donirala novac udruzi za žrtve seksualnog napada nakon sudske pobjede

Piše: Žena Net / Vrijeme: 13:00 22.08.2017 / Rubrika:
Foto: giphy
0

Poznata je pjevačica završila na sudu nakon što je optužila Roberta Muellera, bivšeg radijskog voditelja, za seksualni napad zbog primanja stražnjice

Nakon što je u javnosti odjeknula vijest o tome da se Taylor Swift žali na neprimjereno ponašanje radijskog voditelja, Robert Mueller otpušten je s posla. Voditelj, međutim, nije ostao tih te je pjevačicu tužio za tri milijuna dolara. Odnosno, za prihod koji će tijekom godine izgubiti zbog otkaza. Pjevačica je nakon njegove tužbe voditelju kontrirala protutužbom u kojoj je zahtijevala svega jedan dolar.

Čitav je spor trajao dvije godina, a Swift je na kraju izašla kao pobjednik. Svoju je nedavnu pobjedu odlučila proslaviti donacijom novaca udruzi koja se brine o žrtvama seksualnog nasilja. “Priznajem povlastice iz kojih profitiram u život, u društvu i u mogućnosti da izdržim nevjerojatno velike troškove ovakvog sudskog spora. Nadam se da ću time pomoći onim glasovima koje je potrebno čuti. Stoga ću donirati novac brojnim organizacijama koje pomažu žrtvama seksualnog napada kako bi se mogle i one obraniti”, rekla je Swift za The Telegraph.

Pjevačica je novac za sad dala udruzi Joyful Heart’s čija je ravnateljica rekla da joj se zahvaljuje na iznimno darežljivoj donaciji, ali je odbila za novine reći i o koliko se darežljivoj donaciji radi. Udrugu je inače osnovala 2004. godine Mariska Hargitay, bivša zvijezda serije ‘Zakon i red’ koja je i sama bila žrtva nasilja.

“Nadam se da će Taylorino javno iskustvo i njezina odluka da progovori ne samo osnažiti druge žrtve da o tome progovore i da poduzmu nešto po pitanju toga već i utjecati na solidarnost”, rekla je Hargitay. Pjevačičino je ponašanje također naišlo na odobravanje i kod drugih poznatih žena kao što su Kesha i Nelly Furtado, prenosi Reuters.

Piše: Žena Net / Vrijeme: 13:00 22.08.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr