Inspiracija

Super žene kojima su na početku karijere rekli da nisu super: Nitko nije vjerovao u njih, a sada žive svoj san

Razni demotivatori govorili su im da nisu dovoljno lijepe, talentirane, sposobne, a pogledajte gdje su sada

Koliko smo samo puta dopustili da nas nečije mišljenje o nama samima toliko pogodi da odustanemo od zacrtanog cilja? Previše, zar ne? I ove žene su se mogle slomiti pod pritiskom, ali su gurale dalje i postigle još veći uspjeh od onog koji su sanjale. Ljubav prema pjevanju, modi, pisanju za njih je bila jača nego nevažne riječi nekog demotivatora. One su super, one su nam inspiracija.

Chiara Ferragni

Počela je kao i svaka blogerica – otvorila blog ‘The Blond Salad’, počela fotkati, pisati i to zato što to voli, a ne jer je u tome odmah vidjela zaradu. U početku je željela pisati putopise, ali okrenula se isključivo modi. Trudom, radom, ali ponajviše iskrenošću i prirodnošću, stvorila je od sebe brend, surađuje sa svjetskim modnim imenima i inspiracija je mnogim ženama.

J. K. Rowling

Spisateljica s najprodavanijim knjigama u povijesti nekada je živjela na socijali i borila se da prehrani kćer. Prvi roman o malom čarobnjaku Harry Potteru pisala je u edinburškim kafićima, a kada ga je napokon dovršila, odbilo ju je čak 12 izdavača. No, nije odustala i sada živi sve svoje snove te ne mora brinuti hoće li uspjeti platiti struju i vodu.

Trischa Zorn

Trisha je paraolimpijska plivačica s osvojenih 55 olimpijskih medalja. Slijepa je od rođenja i zbog toga su joj stalno govorili da nema šanse da će se uspješno baviti plivanjem. Dokazala im je da njezin hendikep zapravo ne znači ništa na putu do ostvarivanja snova.

Iskra Lawrence

https://www.instagram.com/p/BeAJj3pnQE-/?taken-by=iskra_lawrencee

Jedna od najpoznatijih plus size modela kao tinejdžerica je patila od poremećaja u prehrani jer se željela probiti u zahtjevnoj modnoj industriji. Mislila je da će ju mršavost učiniti sretnom i uspješnom, dok nije shvatila da treba voljeti svoje tijelo, a ne ga mučiti. Sada ne dozvoljava da joj drugi određuju kako će izgledati, a na sve negativne komentare samo odmahne glavom. I rastura.

Ellen DeGeneres

Simpatična komičarka, glumica i televizijska voditeljica je 1997. priznala da je lezbijka, što je skoro uništilo njezinu karijeru. Ali, znate što? Neuspjeh joj je donio samo još veći uspjeh. Ima vlastiti show, udana je za glumicu i svoju ljubav Portiu de Rossi i živi punim plućima.

Jenna Marbles

Nazivaju je kraljicom Youtubea koju prati više od 18 milijuna fanova. Njezini videi nisu samo make-up tematike već ona u njima radi što god želi i zbog toga je obožavaju. Iako su je u školi smatrali nezanimljivom, to ju sada nimalo ne dira. Nikada ne znate kakva će zvijezda nastati iz tihe, mirne i povučene cure koja sjedi u kutu i promatra sve oko sebe.

Shakira

U životu će uvijek postojati ljudi koji će nam govoriti da nešto ne možemo, a tako su govorili i Shakiri. Profesor glazbenog ju nije htio primiti u školski zbor jer je smatrao da ima prejaki glas i pjeva kao koza. Mogla je odustati i nikada više ne zapjevati, ali danas od pjevanja zarađuje milijarde i ono što je najvažnije – ostvarila je ono što je oduvijek željela. Na kraju, nije važan novac, nego ljubav prema onome što radite i to će vas uvijek gurnuti naprijed.

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr