Ispovijest

‘Studentski kredit sam otplaćivala radeći kao domina. Sviđalo mi se sve što ima veze s nastranim’

Piše: Žena Net / Vrijeme: 09:00 11.05.2017 / Rubrika:
Foto: sakkmesterke/thinkstock
0

Jenny Nordbak je nakon faksa odlučila raditi kao domina. Privlačilo ju je sve što ima veze sa S&M-om, a time je spojila ugodno s korisnim, jer je imala 100 tisuća dolara studentskog kredita kojeg je morala otplatiti. Sad je o tome napisala i knjigu, a ovo je njena priča

“Prvo na što sam pomislila je što ću odjenuti na intervju za posao. Nisam baš mogla pitati mamu, a to i nije baš nešto što možete guglati, pa sam nazvala u S&M firmu i pitala njih, i drago mi je da jesam. Rekli su mi: Ne, molimo vas, nemojte se pojaviti u seksi kostimu mačke. Obucite ono što biste obukli na najnormalniji intervju za posao.

Ali, naravno da ne postoji ništa normalno u tome da se pokušavate zaposliti kao domina. Da, htjeli su ispitati razinu mog iskustva, a to je značilo pitanja poput: Jesu li vas ikada udarali tijekom seksa? Jesu li vas ikada stavili preko koljena i udarali po guzi? I jeste li se nešto grublje igrali s njegovim penisom i testisima? Tek sam kasnije naučila sve te pojmove, pa sam tijekom intervjua nekako blefirala. Imala sam samo 22 godine. Tada sam mislila da je najprljavije što postoji oralno zadovoljavanje druge osobe.

Nisam se preselila u Los Angeles iz svog rodnog grada u Teksasu kako bih postala domina. Pohađala sam Sveučilište Southern California, gdje sam diplomirala na studiju arheologije. A život arheologa činio se toliko romantičnim kad sam bila tinejdžerica. Dobit ću svoju diplomu i raditi na terenu, a novac mi neće biti važan. A onda me realnost sustigla. Akademsko obrazovanje traje godinama, a kad završiš, nije da ti ponude za dobro plaćene poslove padaju s neba. Boriš se za stipendije i profesorske poslove, i u principu se cijeli život boriš da zaradiš nešto novca. Kad sam diplomirala, iza mene je ostalo 100 tisuća dolara dugova, a bilo mi je slabo čim bih pomislila da ću morati pasti i u još veće dugove.

‘Imala sam stabilan posao, ali nisam bila sretna. Bilo mi je dosadno’

Tada, kad sam odlučila da se u životu ipak neću baviti arheologijom, laknulo mi je. Ali sada ne znam što da radim sama sa sobom. Dobila sam dobar posao u konzultantskoj firmi i radila sam s timom koji je kupovao medicinsku opremu za bolnice. Nisam znala ništa o tome, ali bilo je lijepo naučiti nešto novo. Ipak, zapitala sam se, je li sjedenje za radnim stolom sve što u svijetu poslova postoji? Je li ovo ostatak mog života? Jesam li dosadna? Sve me to užasavalo.

A ni moj privatan život nije bio ništa bolji. Na faksu sam imala nekoliko veza, ali ni jedna nije uspjela – i to nije bila krivnja tih muškaraca. Ja nisam znala što želim. Jednostavno sam se pretvarala u ono što sam mislila da žele da budem. Seks nikad nije bio previše zadovoljavajuć, ali mislila sam da je to sasvim normalna stvar kad si na fakultetu.

Ne mogu se točno sjetiti trenutka u kojem sam shvatila da me pale neuobičajene stvari. Jednom sam pronašla mamine romane i sjećam se scene u kojoj je jedna žena bila prisiljena na seks, ali njoj se to sviđalo pa je sve to bilo nekako prihvatljivo. A sviđalo se i meni. Nikad u životu nisam probala nešto tome slično – bila sam previše nervozna i sramežljiva da bih partnera bilo što upitala kad smo u krevetu, a pogotovo predložila nešto čudno i nastrano. Što ako mi se počne smijati?

I zato sam svoje S&M fantazije držala za sebe. Bilo je to dvije godine prije Pedeset nijansi sive, a nigdje nije bilo previše informacija na tu temu. Nakon što sam provela još jedan dosadan dan na poslu, kod kuće sam online pretražila pojam BDSM. Osim zabrinjavajućih porno filmova i smiješnih scena, pronašla sam web stranicu za ‘tamnicu’ koja se nalazi u Los Angelesu. Sa strane je pisalo: ‘Zapošljavamo. Iskustvo nije preduvjet!’ Odlučila sam ih nazvati. Pa, što mogu izgubiti?

‘Prvo sam morala biti submisivna, da bih naučila kako zatim poniziti druge’

I tako sam došla do onog intervjua za posao. Htjela sam naučiti više o toj temi i o seksu općenito i bilo mi je drago što su me bili voljni podučiti. Svi su se činili kao pravi profesionalci i očito su bili jako zainteresirani za sve te stvari. Nisu me osuđivali. Odlučili su mi dati priliku, ali htjeli su da počnem kao submisivna dama svojih klijenata, koji će me škakljati, vezati i slično. Morala sam naučiti kako izgledaju bol i poniženje kako bih to mogla pružiti drugima.

Nisam baš uživala u submisivnom seksu – nije me toliko uzbuđivalo kao kad sam ja imala kontrolu – ali mi je definitivno pomoglo shvatiti kako to izgleda kad si pod nečijom vlašću. U pauzama bih sjedila u garderobi s ostalim dominama i ispitivala ih hrpu pitanja. Vjerojatno sam ih izluđivala! Kako se veže ovaj čvor? Koliko jako smiješ udarati bičem? Te su mi žene bile fascinantne. Jedna je bila žena u pedesetima i nekad je radila kao showgirl u Vegasu. Bila je prilično opaka. Nekoliko njih je bilo na studiju prava. Jedna je djevojka bila u simfoniji. Većini nas ovo je bio posao sa strane – način na koji smo plaćale račune, a bio je mnogo zanimljiviji od konobarenja. Svi oko mene bili su puni ljubavi i podrške. A to nikad prije nisam doživjela od drugih žena.

Na tipičan radni dan polovina klijenata bili su usputni gosti, a polovina ih je dogovorila termin s točno određenom djevojkom (naše fotografije i opisi bili su na web stranici ili su to bili muškarci s kojima smo već nekada radile). Ako je došao nenajavljeno, na recepciji bi ga pitali želi li dominu ili submisivnu djevojku, a onda bismo se mi koje smo bile u smjeni našle s njim. Prvo bi prošao mali intervju, nešto poput speed dejtanja, sa svakom od nas, kako bi nam rekao što želi da radimo. Neki su točno znali što žele – čak bi nam na stol stavili listu perverzija ili cijeli scenarij koji su smislili – ali neki o tome nikad do tada nisu pričali na glas. Bili su prilično sramežljivi i nervozni. Morala sam biti njihov terapeut i iz njih polako izvlačiti skrivene strasti.

‘Zarada je bila odlična, a napojnice ponekad nevjerojatno visoke’

I meni je trebalo neko vrijeme da shvatim što točno volim. Do neke sam mjere, barem na poslu, radila sve ono što su klijenti od mene tražili. Htio je biti kontroliran i ponižen? Trebam li biti glasna i ljuta ili tiha i mirna? Borila sam se s vezanjem – tako da sam shvatila da to neće biti moja stvar. Mogla sam svezati neke osnovne čvorove, ali ako si htio nešto više od toga, onda ja nisam bila djevojka za tebe. S druge strane, jako sam voljela koristiti bičeve. Nekim je ženama bilo neugodno ponižavati muškarce, ali meni je to bilo užasno zabavno! Bio je to pravi izazov: Kako ući u nečiju glavu i učiniti ga sitnim, bespomoćnim?

Zarađivale smo otprilike 100 dolara po satu, a neki su davali i dobre napojnice. Zapravo su varirale, od 20 do tisuću dolara. Ovisno o klijentu. I tako bih na kraju večeri zaradila 400 dolara od muškarca koji mi je masirao stopala dok sam ga vrijeđala. Bilo je genijalno!

Radila sam ondje dvije godine svake večeri i u to sam vrijeme otplatila polovinu svojih dugova. Pomoglo mi je da prestanem neprestano brinuti o novcu. Zapravo sam počela štedjeti. Ostala sam na onom poslu u konzultantskoj firmi i to je jedan od najvećih razloga zašto sam morala napustiti posao domine; u firmi sam dobila promaknuće uz više obaveza, ali i više novca. Plus, vođenje dvostrukog života me nevjerojatno iscrpljivalo. Lagala sam skoro svima oko sebe.

‘Napisala sam knjigu o svojoj prošlosti. Jedino još smišljam način kako i kada sve ispričati sinu’

Danas imam 29 godina i svi znaju za moju prošlost – zato što sam napisala knjigu o tome. Knjiga Scarlett Letters je izašla u travnju. Moja obitelj i prijatelji bili su mi velika podrška i nitko nije rekao ništa ružno o tome (barem ne meni u lice). Svom sam suprugu sve ispričala još na početku naše veze, tijekom jedne naše romantične šetnje plažom. Nije poludio; umjesto toga slušao me i slušao, a zatim je rekao da je moja prošlost od mene napravila osobu kakva sam danas, osobu koju on voli. Sad imamo 18-mjesečnog sinčića, a svoju sam priču ispričala u book klubu u koji odlazim s ostalim mamama. Sve su pročitale moju knjigu pa smo o njoj raspravljale na jednom od sastanaka. Svi su bili nevjerojatno znatiželjni i postavljali mi milijun pitanja.

Nisam sigurna kako ću i kada svom sinu ispričati o svojoj prošlosti. Tek uči govoriti, pa mi je teško zamisliti u kakvog će se muškarca pretvoriti. Nadam se da ću odgojiti dijete otvorena uma. A i djeca su danas zaista otvorena po pitanju seksualnosti! Rod, spol, sve to. Zapravo misle da je to sve samo konstrukt.

A jedino što mi fali s mog nekadašnjeg posla je povezanost koju bih imala s klijentima. To što sam bila domina pomoglo mi je da shvatim koliko smo većinu vremena licemjerni; svi neprestano prigovaramo i ogovaramo druge podignutih glava, pokušavamo se uklopiti, jer se bojimo da će nas osuđivati za svaki pogrešan potez. Nedostaje mi vidjeti ljude kad su potpuno ranjivi. Neki od nas to nikada ne uspiju.”

Izvor: Redbook Magazine

Piše: Žena Net / Vrijeme: 09:00 11.05.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr