Briljantna je 💪

Sofia Coppola postala je druga žena koja je osvojila nagradu za najbolju redateljicu u Cannesu. I to je prilično bitna vijest

Piše: Vlatka Ernečić / Vrijeme: 10:02 30.05.2017 / Rubrika:
Foto: LOIC VENANCE/afp
0

Zahvalila je svom ocu Francisu Fordu Coppoli, zbog kojeg je zavoljela film te svojoj majci koja ju je uvijek poticala da bude ono što želi biti

Sofia Coppola je upravo osvojila nagradu za najbolju redateljicu na Filmskom festivali u Cannesu za svoj film The Beguiled i time postala tek (!) druga žena u povijesti ovog 70-godišnjeg festivala kojoj je to pošlo za rukom, nakon sovjetske redateljice Yuliye Solntseve koja je nagradu za svoj film The Chronicle of Flaming Years osvojila 1961, piše Jezebel.

Ovaj je njen film dobio iznimno pozitivne kritike struke, a Indie Wire ga je prozvao “najkonvencionalnije zabavnim filmom u Coppolinoj briljantnoj karijeri.” Napravljen prema romanu Thomasa Cullinana, The Beguiled je ustvari remake istoimene drame iz 1971. godine, a govori o vojniku koji tijekom Američkog građanskog rata dolazi u jednu školu za djevojke u Virginiji.

Zahvalila je ocu i majci

Coppola nije osobno mogla primiti nagradu, ali se u unaprijed napisanom govoru zahvalila “svom ocu, koji me naučio pisanju i režiranju i ljubavi prema kinematografiji te mojoj majci koja me uvijek poticala da budem umjetnica.”

Piše: Vlatka Ernečić / Vrijeme: 10:02 30.05.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr