Čestitamo!

Povijest će pamtiti Oprah kao prvu Afroamerikanku koja je dobila nagradu za nevjerojatan utjecaj na svijet zabave

Piše: Žena Net / Vrijeme: 13:30 15.12.2017 / Rubrika:
Foto: Frazer Harrison/AFP
0

Uvijek je slavila snažne ženske likove na ekranima, ali i izvan njih te je već mnogo desetljeća uzor ženama i mladim djevojkama

Oprah je žena koja je očiti dokaz da se upornost isplati, iako te svi koče i žele podcijeniti i spustiti na zemlju. Svoj uspjeh i reputaciju gradila je godinama; iza sebe ima 25 godina vođenja svojeg talk showa, ima vlastiti magazin ‘O The Oprah Magazine’, kabelsku televiziju OWN te je otvorila školu za djevojčice Oprah Winfrey Leadership Academy, a također je glumila i u nekoliko filmova. Svestrana žena, nema što.

Zato nije ni čudo da je Oprah, čak i prije održavanja dodjele nagrada Zlatni globus koja je najavljena za 7. siječnja 2018., osvojila Cecil B. DeMille nagradu. Ova se nagrada inače svake godine dodjeljuje talentiranoj osobi koja je napravila nevjerojatan utjecaj na svijet zabave.

Predsjednik Udruženja hollywoodskih stranih novinara Meher Tatna, piše Pop Sugar, želio je ovu nagradu dati upravo Oprah jer je uvijek slavila snažne ženske likove na ekranima, ali i izvan njih te je već mnogo desetljeća uzor ženama i mladim djevojkama.

Oprah će se u ožujku 2018. pojaviti u filmu A Wrinkle in Time, fantastičnoj bajci na temelju istoimenog romana Madeleine L’Engle iz 1962. Nagradu Cecil B. DeMille u prošlosti su primila velika imena poput Audrey HepburnJodie FosterMorgana Freemana, Barbre Streisand, Meryl Streep, Stevena Spielberga, a Oprah će ostaviti trag u povijesti kao prva Afroamerikanka koja je osvojila ovu prestižnu nagradu.

Piše: Žena Net / Vrijeme: 13:30 15.12.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr