Samo pametno

Ovo je pet stvari na koje želite potrošiti novce u svojim dvadesetima (bez obzira što vam drugi govorili)

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:00 10.10.2017 / Rubrika:
Foto: Georgie Pauwels/flickr
0

Iako je dobro štedjeti, nekad biste novac trebali i trošiti

Neki ljudi su jako štedljivi. Posebno u svojim dvadesetima kad štede novce kako bi imali za neki kasniji, bolji život. S druge strane, mnogi ipak troše previše i nemaju određenu granicu kada je jednostavno vrijeme da stanu. Uvijek treba biti negdje u sredini. Štedjeti za neke važne stvari, ali isto tako i trošiti na stvari na koje se isplati uložiti svoje novce. Na što biste točno trebali trošiti svoje novce donosi Hello Giggles.

Putovanja

Istražiti novi grad ili novu zemlju je nešto što ćete pamtiti. Možda putovanja jesu sve skuplja (naravno, ovisi o destinaciji), ali isplati se potrošiti koju kunu više i uživati u drugačijoj kulturi i načinu života. Putovanje nikad nije uzaludno potrošen novac. Priuštite si ga barem jednom godišnje.

Zdravstveno osiguranje

Mnogi ga ne plaćaju, ali život je doista nepredvidljiv i nikad ne znate što će vas snaći. Zamislite samo da vam se dogodi nešto, a vi ne plaćate osiguranje. Troškovi će vam biti duplo veći i mrzit ćete se jer niste izdvojili određenu svotu novaca svaki mjesec za ovakve situacije. Bolje spriječiti nego liječiti. Doslovno.

Namještaj

Tu i tamo treba obnoviti svoj namještaj. Ovo možda sad zvuči kao luksuz koji je nepotreban, ali danas stvarno ima jeftinog namještaja. Ako preuređujete stan, odmah uzmite neki skuplji i kvalitetniji namještaj. Možda ćete platiti više, ali isplatit će vam se.

Skupe torbe i cipele

Smiješno je, ali uvijek ćemo biti spremne izdvojiti određenu cifru novaca za nešto skuplje markirane cipele, torbe ili možda čak odjeću. Ne bi vam trebalo biti žao radi ovoga. Počastite se i razmišljajte dugoročno. Veće su šanse da će nešto skuplja, markirana i kvalitetnija obuća izdržati više sezona pa ne morate svake zime kupovati nove čizme. Nemojte sada samo ovo shvatiti kao izliku za stalnim nepotrebnim trošenjem novaca.

Računi

Ukoliko živite sami ili možda s cimericom ili cimerom, račune jednostavno morate plaćati. Naravno da je ovo prioritet pa prije nego što kupite skupu torbicu ili cipelice, možda biste ipak htjeli platiti sve račune. Shvaćamo da vam možda nakon plaćanja računa neće baš ostati iznos dovoljan za markirane cipele, ali zato ovdje nastupa štednja.

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:00 10.10.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr