A tvoje mišljenje?

Ovih je 17 slavnih žena otvoreno priznalo da ne žele imati djecu. I njihova je odluka sasvim u redu

Od Cameron Diaz, Helen Mirren i Dolly Parton pa do svima omiljene Betty White

Biti majka nije baš svima san i krajnji životni cilj. I to je sasvim u redu. Tako su i neke od najvećih svjetskih zvijezda odlučile da ne žele imati djecu i o tome su spremne otvoreno govoriti. Evo njihovih priča i razloga;

Renée Zellweger

2008. godine glumica je za London Times vrlo kratko i jasno objasnila zašto ne želi imati djecu. “Majčinstvo nikada nije bilo moja ambicija. Ja ne razmišljam na taj način”, objasnila je Renée.

Marisa Tomei

“Ne znam zašto se smatra kako žene moraju imati djecu da bi bile potpune kao ljudska bića”, izjavila je glumica još 2009. godine za Manhattan Magazine.

Gloria Steinem

Možda i nije toliko čudno da jedna od najpoznatijih svjetskih feministica ne misli da je biti majka najvažnije što žena u životu može postići. “U potpunosti sam sretna s time što nemam djecu. Mislim, ne moramo baš svi živjeti na jednak način. Ni na onaj način na koji nas uče. Svaka osoba koja posjeduje maternicu ne mora nužno postati majka, baš kao što ni svaka osoba koja ima glasnice nije operni pjevač ili pjevačica”, izjavila je 2011. za Chelsea Lately.

Kim Cattrall

Baš kao i njen lik, Samantha iz Seks i grada, i Kim više od svega na svijetu voli slobodu. “Kad sam imala pet godina, najveća mi je fantazija bila imati stotinu pasa i stotinu djece. Ali sam shvatila da cijeli taj pritisak dolazi izvana i jednostavno sam osjetila da ne mogu napraviti taj korak ka majčinstvu. Biti biološka majka jednostavno nije dio onoga što u ovom trenutku želim”, izjavila je 2003. za O, The Oprah Magazine.

Margaret Cho

Popularna komičarka na svom je blogu 2012. napisala: “Taj moj strah od imanja djece je ustvari povezan s time da ne bih mogla nikoga baš toliko voljeti.”

Betty White

Omiljena Betty za CBS je 2011. izjavila kako ni u kojem trenutku nije požalila što nije imala djece. “Ne, nikad nisam požalila. Ja sam inače toliko kompulzivna oko svega. Znam da bi, da sam ikad ostala trudna, to postao moj jedan i jedini fokus. Ali odlučila sam ne imati djecu zato što sam se fokusirala na karijeru, a kompulzivna kakva jesam – mislim da bih teško mogla uskladiti i jedno i drugo.”

Condoleezza Rice

Bivša američka državna tajnica za Ladies Home Journal 2010. je ispričala: “Iako neću imati djecu, možda se ipak udam (smijeh). No, mislim da bih živjela jednako ispunjen život čak i da sam se udala i imala djecu. Ipak, s obzirom da sam dosta religiozna, negdje u dubini sebe vjerujem kako se stvari uvijek poslože onako kako se trebaju posložiti. Ključ je da budete otvoreni i cijenite život koji ste dobili.”

Stevie Nicks

Stevie je jasno i glasno, u intervjuu za In Style 2002. godine, rekla kako joj majčinstvo nije i vjerojatno nikad neće biti prioritet. “To je kao da me pitate: Želiš li biti umjetnica i spisateljica, ili supruga i ljubavnica? S djecom, vaš se fokus mijenja. Ja ne želim odlaziti na roditeljske sastanke”, rekla je.

Ellen DeGeneres

Kad su je pitali kakav je stav nje i njene supruge Portie de Rossi što se djece tiče nakon pet godina braka, rekla je: “Vjerojatno bismo bile genijalni roditelji. Ali radi se o ljudskom biću, stoga ako nemate stvarno dobre vještine i veliku želju da imate djecu, količina posla koju majčinstvo zahtjeva je prevelika – a ja to stvarno ne bih htjela zeznuti. Mi volimo naše kućne ljubimce.” People, 2014.

Portia de Rossi

A godinu dana prije, i sama Portia je objasnila kako majčinstvo jednostavno nije za svakoga i da je to u redu, jer možeš biti sretan čak i ako nemaš djecu. “Stvarno morate željeti imati djecu da biste ih imali, a ni jedna od nas to ne želi dovoljno jako. Tako da ćemo ostati samo ja i Ellen, bez beba – ali nas smo dvije najbolje prijateljice i bračni nam je život zaista sjajan. Nikad nisam bila sretnija nego što sam sad”, rekla je za Out 2013. godine.

Chelsea Handler

“Ja definitivno ne želim imati djecu. Mislim da ne bih bila dobra majka. Jer, ne želim da moje dijete odgaja dadilja jer ja nemam dovoljno vremena da ga odgajam sama”, izjavila je poznata voditeljica u razgovoru s Amandom De Cadenet 2013. godine te objasnila kako karijera koju ona ima i majčinstvo jednostavno ne idu zajedno.

Helen Mirren

Hollywoodska diva 2013. za Vogue je o majčinstvu rekla: “To jednostavno nije bila moja sudbina. Mislila sam da će biti, čekala sam da se dogodi, ali nikad nije, a ja nikad nisam brinula o tome što drugi misle… Uvijek su to bili neki dosadni starci (koji su me ispitivali o tome). I kad bih im rekla, povikali bi: “Čekaj? Nemaš djecu? Pa, bolje bi ti bilo da se požuriš, starice…” A ja bih im odgovarala: ‘Ne, neću! Odj*bi!”

Oprah Winfrey

 

Iako je odlučila da nikad neće imati biološku djecu, 2006. godine osnovala je Oprah Winfrey Leadership Akademiju za djevojke kojima je potrebna pomoć te je tada za Extra TV izjavila: “Nikad nisam imala djecu, a nikad nisam ni razmišljala o tome da imam djecu. A sada imam 152 kćeri, i očekujem ih još 75 sljedeće godine.”

Jennifer Aniston

Jen nikad nije držala u tajnosti činjenicu da se ne želi uklopiti u majčinski model, kakav se od žena u našem društvu očekuje. “Nemam tu neku listu svega što moram obaviti, a ako nešto ne obavim – da to automatski znači kako nisam uspjela u životu kao feministica, kao žena… Ja sam napravila mnoge stvari. Mislim da sam majka mnogih stvari. I mislim da općenito ne bismo trebali ljudima stvarati bilo kakav pritisak”, izjavila je za Today Show 2014. godine.

Sarah Silverman

“Želim imati djecu kada odlučim da više ništa na svijetu ne želim više od toga”, izjavila je komičarka 2010. godine.

Dolly Parton

Legenda country glazbe sama je za sebe rekla da je odigrala toliko uloga u životu, ali da majčinstvo jednostavno nije jedna od njih. 2014. je za People Country izjavila: “Odrasla sam u velikoj obitelji s osmero mlađe braće i sestara, a nekoliko njih živjelo je sa mnom kad smo odrasli. Voljela sam (i volim) njihovu djecu baš kao da su moji unuci, a sad imam čak i praunuke! Zovu me ‘teta baka’… A od nedavno sam GeeGee, što zapravo znači prabaka (great-granny). Često razmišljam kako mi jednostavno nije bilo suđeno da imam vlastitu djecu, tako da svi ostali mogu biti moja djeca.”

Cameron Diaz

Glumica je jedna od onih poznatih osoba koja vrlo glasno, otvoreno i iskreno priznaje da ne želi djecu i da se toga ne srami, niti bi se trebala sramiti. “Djeca zahtijevaju toliko posla. A imati još jedan ili nekoliko života, osim svog, za koje moraš biti odgovoran – to mi jednostavno ne sjeda. I to mi je olakšalo život. Dijete je tu svaki dan, cijeli dan – punih 18 godina. A ako nemaš djecu, to ti puno toga olakšava, no to ne znači da je i donijeti takvu odluku lako. Ja volim brinuti o drugima, ali jednostavno me nikad nije privlačila uloga majke. I zbog toga mi je mnogo lakše nego ostalim ženama. I to je jednostavno tako. Ipak, to ne znači da i moj život ponekad nije težak. No, to sam ja. I neprestano radim na sebi. I upravo sada, sve su stvari na svom mjestu. Postigla sam mnogo toga, i jednostavno više ne želim brinuti ni o čemu”, ispričala je za Esquire 2014. godine.

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr