banner

Potvrdilo istraživanje

Novo istraživanje pokazalo je da bismo svi trebali imati čvrsto prijateljstvo na poslu jer ćemo bolje i više raditi

Dobri međuljudski odnosi potiču nas i motiviraju, a zbog loših nam pada učinkovitost

Ako na posao svakog dana ideš s osmijehom, onda si stvarno sretnica. Ne bi vjerovala koliko ljudi se svakog dana budi s grčem, čim se sjete kamo moraju otići. Da, koliko god posao bio zanimljiv, toksična atmosfera na radnom mjestu i loša komunikacija može nam ubiti svu motivaciju.

Uz dobre prijatelje posao je lakši

Naravno da ne treba riskirati svoje zdravlje i ostati na takvom mjestu koje nas truje iznutra, to je logično jer život je prekratak za konstantno živciranje. Dok ne okrenemo novu stranicu u životu, važno je da na tom poslu imamo neku prijateljicu ili prijatelja pored kojega se osjećamo bolje.

To je potvrdilo i novo istraživanje poslovnog časopisa Gallup, navodi Pretty 52, koje je proučavalo 80.000 menadžera i otkrilo da prisutnost najboljeg prijatelja na poslu olakšava rad, potiče kreativnost i motivaciju. Čak 43 posto ispitanika koji imaju čvrsto prijateljstvo na poslu otkrilo je da su nedavno dobili povišicu ili priznanje za svoj rad, a 38 posto je reklo da netko na poslu potiče njihov razvoj koji je vrlo važan i za pojedinca i za tvrtku, a to je ono što mnogi zaboravljaju.

Zato, učvrsti odnose s kolegama i kolegicama na poslu jer ona kava ili ručak u podne može te ojačati, nasmijati i pokazati ti da nije sve tako crno kao što ti se možda čini.

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr