Misli na sebe

Možda ti je stresno na poslu, ali zapamti da je to samo posao i posveti se svojem slobodnom vremenu

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:00 22.11.2017 / Rubrika:
Foto: None of Your Business/flickr
0

Često mislimo kako je posao odraz nas samih, ali istina je potpuno drugačija. Uvijek treba postojati ravnoteža između posla i uživanja u svojem slobodnom vremenu

Osjećaš li stres na poslu? Jesi li zadovoljna baš svime što se događa oko tebe u radnom okružju ili možda ipak misliš kako stvari mogu izgledati bolje? Jesi li zadovoljna onim što radiš i uživaš li u poslu? Možda, ukoliko si zadovoljna svojim poslom nemaš problema s ovim pitanjima, dok ako pak misliš da uvijek može bolje, imamo dobru vijest za tebe. Uvijek se možeš udaljiti od posla i uživati.

Bez obzira jesi li i koliko si zadovoljna, posao koji radiš je dio tvojeg života i vjerojatno provodiš nekoliko sati dnevno pričajući samo o poslu. Bilo u pozitivnom ili negativnom smislu. Posao nas na neki način određuje, a s druge strane ne mora nužno odgovarati našoj osobnosti.

Posao i tvoja vrijednost nije jedno te isto


Ljudi će uvijek imati određenu reakciju kad im kažeš čime se baviš, a ona će nekad biti pozitivna, a nekad negativna. Ovo te ne bi trebalo previše zamarati jer tuđe mišljenje nije toliko važno. Važno je kako se ti osjećaš i ukoliko si nezadovoljna svojim poslom, vrijeme je za promjene.

S druge strane, nije nikad dobro previše razmišljati samo o poslu. Uvijek moraš imati i druge interese, hobije i život izvan posla. Probaj da ti posao i sve vezano uz njega uvijek ostane na poslu.

Ne daj da ti posao upravlja životom

Posao koji trenutno imaš možda nije tvoj posao iz snova. Možda tu radiš samo zbog toga jer moraš raditi. Ovakav stav je još gori jer se ovime samo povećavaju tvoje negativne emocije prema poslu. Isto tako, ni jedan posao nije vječan i možda ćeš već uskoro dobiti novu priliku pokazati se na drugom, boljem radnom mjestu.

Uvijek moraš znati i uživati

Radit ćemo dugi niz godina, a nećemo zauvijek biti mladi. Pronađi ravnotežu između posla i privatnog života ili pak hobija. Odvoji to dvoje koliko god možeš i ne zaboravi uživati u životu. Nije sve samo u novcima i radu, treba se ponekad i opustiti i uživati u nečemu što najviše voliš.

Izvor: Hello Giggles

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:00 22.11.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr