NEIMENOVANOM PRODUCENTU

Još jedna slavna glumica progovorila o tome kako je bila žrtva seksizma u Hollywoodu

Piše: Vlatka Ernečić / Vrijeme: 17:10 04.11.2016 / Rubrika:
Foto: Frazer Harrison/AFP
0

Glumica je odlučila progovoriti i tvrdi kako joj je dosta kompromisa

Mila Kunis prije nekoliko je dana napisala otvoreno i iskreno pismo producentu koji joj je rekao da “više nikad neće raditi u ovom gradu” jer nije htjela pozirati polugola u jednom muškom magazinu u svrhu promocije najnovijeg filma.

Pismo je objavila na portalu svog supruga Ashtona Kutchera, A-plus te još jednom progovorila o seksizmu s kojim se glumice u Hollywoodu još uvijek prilično često susreću.

“Uče nas da vjerujemo kako će naša karijera – ukoliko progovorimo – biti uništena te da će nas borba za vlastita prava odvesti u propast. A mi ne želimo da nas izbace s posla ukoliko se počnemo ponašati kao “kuje”, pa kompromitiramo vlastiti integritet i zadržavamo status quo te neprestano čekamo da će se promjena dogoditi sama od sebe”, napisala je Mila.

U nastavku pisma Kunis oštro osuđuje seksizam koji je u Hollywoodu i dalje sveprisutan, a upravo je to jedan od razloga što je osnovala i vlastitu produkcijsku kuću Orchard Farm Productions, kako bi barem na neki način izbjegla taj problem.

No, seksizam je kao takav zapravo teško izbjeći, jer se u Hollywoodu pretvorio u javnu tajnu – nešto za što svi znaju, ali i nešto o čemu malo tko progovara.

Važan je jedino njen status majke i supruge?

Oklahoma City Thunder v Los Angeles Lakers

Kad su Kunis i njen tim potpisali ugovor s uglednim muškim holivudskim producentom, s kojim su trebali napraviti projekt koji bi problematizirao takve slučajeve, otkrila je da su seronje zaista svuda i da ih, koliko god se trudila, jednostavno ne možeš izbjeći.

A u razdoblju u kojem su svoj projekt pokušali progurati na jednu od najpoznatijih medijskih kuća, od svih mogućih kombinacija mail koji je ovaj ‘neimenovani’ producent odlučio poslati tim kućama glasio je ovako:

“Mila je mega zvijezda. Ona je jedna od najpoznatijih holivudskih glumica, a uskoro će postati i Ashtonova supruga i mama!”

“To je srž njegova maila. A ako po strani stavimo pogrešne činjenice koje je iznio, ono što je još gore jest da je moju vrijednost odlučio svesti tek na moju vezu s uspješnim muškarcem te moju sposobnost da rađam djecu. I u potpunosti je ignorirao moju kreativnost i kreativnost moga tima, kao i sav naš doprinos projektu.

Ali više ne želim pristajati na kompromise. Želim ih napokon zaustaviti i učinit ću sve da ih se konačno nečemu nauči i educira”, nastavila je.

Cijelo pismo možete pročitati ovdje.

Piše: Vlatka Ernečić / Vrijeme: 17:10 04.11.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr