Wow

Umjetnica se stvarno potrudila i napravila nokte koji izgledaju kao tamponi, a odašilju i snažnu poruku

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:30 20.07.2017 / Rubrika:
Foto: Annelies Hofmeyr/Instagram
0

Neobični nokti samo za najhrabrije

Već nekoliko godina popularne su razne manikure, a svaki su puta sve bolje i bolje. Ne možemo vjerovati da ljudi toliko truda ulažu u umjetnost na noktima. Novi hit tako su nokti koji nalikuju na tampone, a imaju čak i končić.

Iza svega stoji poruka

Nakon nedavnog Boob nail arta, red je došao na Period nails, nokte koji predstavljaju menstruaciju. Za ovu ideju zaslužna je kanadska umjetnica Annelies Hofmeyr, a manikura uključuje konce i crvenu boju koja izgleda kao krv.

Radi se o posebnom projektu nazvanom “Projekt menstruacija” kojemu je cilj “istaknuti i ponuditi alternativu jednodimenzionalnom prikazu ženskog tijela”. Isto tako, želi se odmaknuti od stereotipa koji se vežu uz menstruaciju, normalan dio ženskog iskustva, a glavni je cilj projekta pokazati da se ne smijemo sramiti menstruacije jer je ona dio nas.

Sve je započelo kada su Hofmeyr s njezinog Instagram profila uklonili video od osam sekundi jer je sadržaj bio posvećen menstruaciji. Nakon toga je umjetnica odlučila godinu dana objavljivati sličan sadržaj kako bi vidjela hoće li i on biti uklonjen. Ako proučite njezin Instagram naići ćete na niz slika koje poručuju kako je menstruacija dio svih žena i kako bi se društvo što prije trebalo pomiriti s time.

Izvor: Hello Giggles

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:30 20.07.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr