Zašto ne biste pokušali

Sretan i ispunjen život: Metoda pospremanja kuće za kojom je poludio svijet

Piše: Žena Net / Vrijeme: 09:44 30.09.2016 / Rubrika:
Foto: levi_nathania/Instagram
0

Marie Kondo iz Japana postala je poznata diljem svijeta po svojoj knjizi koja obećava sretniji i ispunjeniji život samo zato što ćete na posve drukčiji način pospremati stvari u svom domu

Marie u svojoj knjizi The Life-Changing Magic of Tidying Up ( Čarolija pospremanja koja će vam promijeniti život ), objašnjava ključnu stvar. Naime, trebate sve stvari izvaditi na hrpu i zapitati se čini li vas pojedina stvar sretnom.

Ne čistite po prostorijama nego po kategorijama. Znači, odjeća, knjige, cipele… umjesto spavaća soba, dnevni boravak, kupaonica.

¿Será buena hora para empezar en #konmarimethod , amigas? @gabyplatas @kurtycz

A post shared by María Aura (@mariaaaura) on

Odjeća je najmanje sentimentalna stvar i nju preporučuje prvu za primjenu svoje metode. Izvadite je na hrpu i zamislite se nad svakim komadom uveseljava li vas. Sve što vas ne veseli bacite, darujte, donirajte.

Bit ćete mirni i sretni, a riješit ćete se i besmislenih i opterećujućih navika.

Poštujte svoje stvari

Marie savjetuje da razmislite o osjećajima svojih stvari. Jesu li doista sretne u zabačenom kutu ladice ili ormara? Poštujte svoje stvari, poručuje stručnjakinja i dajte im ili priliku da ih koristite ili ih usrećite na nekoj drugoj adresi.

Ne slažite nego motajte

Nakon što ste odlučili koje stvari ćete zadržati, Kondo predlaže da svoju odjeću radije smotate na policama u komodi.
Majice složite kao i inače, ali na kraju ih zarolajte te slažite jednu kraj druge u ladice.

Čarape preporučuje da smotane stavite uspravno. U veće kutije stavite pulovere i deblje majice, a u manje čarape i tanke majice.

Zaljubit ćete se u svoj ormar

Nakon što jednom pospremite svoj ormar, zaljubit ćete se u njega, kažu mnogi koji su iskušali ovu metodu. Razlog tome je vjerojatno zato što su vaše majice, haljine i hlače napokon ugledale svjetlo dana lijepo posložene.

Piše: Žena Net / Vrijeme: 09:44 30.09.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr