Puno korisnih informacija

Instagram koji pratimo: Nošenje beba za djecu, ali i roditelje ima brojne prednosti, a Iris je tu da ti pokuša objasniti zašto

Piše: Žena Net / Vrijeme: 10:30 07.11.2017 / Rubrika:
Foto: iris božić / instagram
0

“Želim da za nas čuju oni koji imaju tendenciju odustajanja od nošenja jer se nisu snašli. Mi želimo da se snađu. Tu smo da pružimo odgovor na svako pitanje”

S obzirom na to da je nošenje beba i djece u posljednje vrijeme sve popularnije među roditeljima, posve je logično da postoje i savjetnice za nošenje beba. Upravo jednu od njih, Iris Božić, mi pratimo na Instagramu, na kojem dijeli korisne i pametne savjete za nošenje djece u maramama i nosiljkama, a na svojoj službenoj stranici i detaljnije objašnjava dobrobiti nošenja kako za klince, tako i za mame i tate.

Jedan od zanimljivijih postova na svom blogu Iris je posvetila intervjuu s još jednom od savjetnica za nošenje, u kojem su pokušale objasniti čemu uopće savjetnice za nošenje beba. A odgovor je, zapravo, vrlo jednostavan – savjetnice su tu kako bi odgovorile na svako pitanje i nedoumicu roditelja koji se po prvi puta susreću s nošenjem djece, jer uz toliko brojne prednosti istog, bilo bi šteta da ga se ne promovira.

‘Mi želimo da se roditelji snađu s nošenjem, pa im pomažemo’

“Mislim da je savjetnica zanimanje koje bi se trebalo što više pročuti. Želim da za nas čuju oni koji imaju tendenciju odustajanja od nošenja jer se nisu snašli. Mi želimo da se snađu. Tu smo da pružimo odgovor na svako pitanje. Posebno bih naglasila individualna savjetovanja gdje se savjetnica potpuno posveti vama i s vama rješava dilemu zbog koje ste ju zvali”, napisala je Iris.

Koje su sve prednosti nošenja beba?

Prednosti nošenja beba su brojne, kako za djecu, tako i za roditelje, a ovo su samo neke od njih;

“’Nošenče’ je aktivnije, više i bolje spava, brže uči, puno manje plače, organiziranije je, ima bolji imunitet, bolje napreduje na težini i u visini, ima stabilnije otkucaje srca i pravilniji ritam disanja, bolje regulira tjelesnu temperaturu, ima blažu i zdraviju reakciju na neizbježni stres i bolje podnosi bol”, istaknula je Iris u jednoj od svojih objava, a tu su naravno i genijalne stvari koje će mama doživjeti ako svoju bebu nakon rođenja nosi na ovaj način.

“Mama se nakon poroda može bolje povezati s bebom i priviknuti na svoju novu životnu ulogu i novo tijelo, lakše uspostavlja laktaciju i dojenje, prije se, češće i više kreće s bebom van sigurnosti vlastitog doma i osjeća se slobodnije i samouvjerenije, posvećuje više vremena sebi i drugim članovima obitelji. Mama koja nosi je sretnija mama jer ima slobodne ruke i mirniju savjest: ne ostavlja uplakanu bebu a može se posvetiti npr. starijem djetetu da bolje prihvati novog člana obitelji”, ističe Iris.

Prilikom nošenja potiče se i pravilniji razvoj kukova i kralježnice, a ujedno i mami i bebi i svim ostalim članovima obitelji opada razina kortizola, odnosno hormona stresa, a svima nam je jasno zašto je to još jedna ogromna prednost.

Korisni savjeti

Iris u svojim objavama na stranici objašnjava na koji se način djeca pravilno nose, kako u maramama tako i u nosiljkama te dijeli korisne savjete vezane uz pravilan položan tijela, mehaniku nošenja te pomaže riješiti još brojne druge dileme koje roditelji vjerojatno imaju. Također, Iris je, kao i ostale savjetnice, uvijek tu kako bi odgovorila na svaku dvojbu i pitanje roditelja, pa joj se slobodno možete i javiti ako vas bilo što zanima, a osim na Instagramu, možete je naći i na Facebooku. 👪

Piše: Žena Net / Vrijeme: 10:30 07.11.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr