Ovo je super

Genijalna mama svojim kćerkicama šije odjeću od tatinih starih košulja (i da, sve izgleda preslatko)

Piše: Vlatka Ernečić / Vrijeme: 14:07 10.08.2017 / Rubrika: ,
Foto: mothermakesx4/instagram
0

Njena kćer najviše voli svoju ‘Elsa haljinu’ i nosi je barem jednom svaki tjedan

Iako staru odjeću i odjeću koju više ne nosimo često ili bacamo ili darujemo, jedna se mama dosjetila kako iskoristiti stare košulje svog supruga na prilično inovativan način, pa sad svojim kćerima od tih istih košulja izrađuje haljinice, kombinezone i bluze. I da, svaki komad izgleda potpuno genijalno.

Stephanie Miller je učiteljica likovnog odgoja i mama dvije djevojčice iz američke savezne države Utah, a ideja joj zapravo nije pala na pamet sama od sebe, već je odlučila reciklirati staru suprugovu odjeću nakon što su kupili šivaću mašinu.

“Tad smo živjeli u minijaturnom stanu, koji je bio premalen da bih ondje mogla slikati ili izlagati svoje slike, jer, ulja na platnu ispuštaju neke nezdrave plinove… U to sam vrijeme patila i od postporođajne depresije, a uz sav taj šok nekako sam polako gubila vlastiti identitet”, ispričala je Stephanie.

Zapravo joj je samo trebao način kojim će ponovno probuditi kreativnost

 

A upravo joj je ona ranije spomenuta šivaća mašina pomogla da ponovno probudi svoju kreativnost. Prvo je počela gledati YouTube tutoriale, a onda se i sama bacila na šivanje. “Prije tri mjeseca moj se suprug rješavao neke stare odjeće, a na vrhu hrpe stare odjeće bila je košulja koju sam mu kupila za jedan Božić. Bila sam frustrirana što se htio riješiti nečega što je zapravo relativno novo, ali stisnula se u pranju, pa sam ga razumijela. Zadržala sam neke njegove košulje jer sam se nadala da ću jednom od njih nešto stvarno i napraviti. Pronašla sam zanimljive tutoriale i na Instagramu i pomislila – Pa ovo bih i ja mogla isprobati”, piše Bored Panda.

Otad je sašila hrpu genijalnih haljina i ostalih komada odjeće za svoje kćeri, ali i za sebe, a jedna njena curica najviše voli svoju ‘Elsa haljinu’. “Ona je zove Elsa haljina i nosi je svaki tjedan”, priča.

My baby woke up early this morning so I sewed in the early morning hours. She was a good sport letting me try on the dress (only 2 time😂) to cut and fit the sleeves. Once I made her a dress two years ago and kept fitting it on her to adjust the dress, by the time I was done she wouldn't wear it. I decided to not make my kids clothes at that point. Now they ask me to make them dresses and never want to take them off. It is much more rewarding. This shirt was her daddy's shirt that shrunk, @letsbuyutah. #sew #refashion #refashioned #refashionista #sewing #sewingproject #diy #beforeandafter #mothermakes #oldshirt #newdress #dresses #littlegirl #littlegirldress #onehour #onehourprojets #quickneasy #sewforfun #sewfun

A post shared by Stephanie Miller (@mothermake) on

 

Piše: Vlatka Ernečić / Vrijeme: 14:07 10.08.2017 / Rubrika: ,

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr