Ne bi vam pale na pamet

Zašto penis ima ‘šav’? Ovo je jedna od neobičnih činjenica o penisima koju nikada ne biste pogodili

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 18:54 05.10.2016 / Rubrika:
Foto: Giphy
0

Nikada ih više nećete gledati na isti način

Penisi izazivaju stalnu zanimaciju i kod žena i kod muškaraca, no oba spola znaju prilično malo o ovoj važnoj alatki. Ovo su neke činjenice koje smo prikupili, a koje nikome ne bi pale na pamet.

1. Nekada su imali bodlje

Muškarci su ih izgubili kada je Homo sapiens evoluirao od neandertalca. Znanstvenici nagađaju da su bodlje na penisu služile bržoj erekciji, a neke životinje poput miša i majmuna imaju ih još i danas.

2. ‘Šav’ na penisu potječe od stidnih usana


Jeste li znali da su svi fetusi u početku ženskog spola? Jedan od ostataka ženskog obilježja na muškarcu upravo je šav na donjem dijelu penisa. Kod žena se taj šav transformira u male stidne usne, a kod muškaraca zatvara uretru cijelom dužinom.

3. Muškarci se mogu roditi s dva penisa

Difalija je rijetko medicinsko stanje koje zahvaća jednog od šest milijuna muškaraca. Možda se dva penisa čine kao zgoditak na lutriji, ali rijetko su oba potpuno funkcionalna.

4. Strah od smanjenja

Mnogo se dečki brine o veličini svog penisa, ali postoji i specifični sindrom naziva ‘koro’ zbog kojeg neki muškarci misle da će se njihov penis toliko smanjiti da će nestati. Ovaj strah može čak biti paralizirajući.

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 18:54 05.10.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr