Potpuno smirujuće

Usporena verzija pjesme Jolene popularne Dolly Parton zvuči toliko divno da smo se malo zaljubile

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:53 07.01.2017 / Rubrika:
Foto: giphy
0

Ne možemo se odlučiti sviđa li nam se više ova ili originalna verzija…

Vjerojatno ste barem nekad čuli usporenu verziju neke pjesme, i obično takvo što baš i ne zvuči previše dobro… Ali netko se nekad dosjetio genijalne ideje i usporio poznatu pjesmu ‘Jolene’ popularne Dolly Parton na 33 okretaja po minuti i malo smo se zaljubile. A možda ste već i čuli ovu genijalnu verziju.

Ova usporena verzija Dollyna hita zvuči toliko smirujuće i lijepo da vam se jednostavno ne može ne svidjeti. I zvuči potpuno, ali potpuno drugačije od originalne verzije koja je dosta brža.

A čini se kako se nije svidjela samo nama, već i mnogim ljudima na internetu, a neki su Dollyn glas u ovoj usporenoj verziji čak usporedili s glasovima Cher i Tracy Chapman.

Originalna je pjesma objavljena 1973. godine

Originalna pjesma postala je njen drugi po redu single broj jedan na country ljestvici, a govori o ženi koja se suprotstavlja ‘božici’ Jolene, za koju vjeruje da joj želi uzeti njenog muškarca.

Dolly tvrdi kako je Jolene njena najviše puta izvođena pjesma od strane raznih drugih autora, a objavljena je davne 1973. godine. Magazin Rolling Stone, pak, pjesmu je smjestio na 217. mjesto ljestvice “500 najboljih pjesama svih vremena”.

Poslušajte i recite kako se vama sviđa ova usporena verzija…

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:53 07.01.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr