banner

Najava događanja

Sve ljubiteljice umjetnosti uživat će na osebujnoj izložbi Femme fatale mlade umjetnice Toni Mažuranić

Njome je željela poručiti da su sve žene savršene onakve kakve jesu

Bez obzira što je Dan žena prošao, njegovu poantu i cilj treba prenositi i dalje. Upravo zato nam je mlada umjetnica Toni Mažuranić priredila jednu vrlo intrigantnu izložbu kolaža i ulja na platnu kojom je prikazala problematiku ideala ljepote i vrijednosti koje usvajamo pristankom na standarde koji nam se svakodnevno nude.

Toni je svoje slikarsko umijeće brusila na jednoj od top 10 akademija za likovnu umjetnost u Americi – Cleveland Institute of Art-u, a sudjelovala je i na brojnim izložbama u Clevelandu, San Pedru, Zagrebu i Trstu.

Izložbu je ironično nazvala Femme fatal baš kako bi iz nje izvukle pouku da je svaka žena savršena takva kakva jest zbog svog stava, karaktera i slobode da kreira svoj vizualni identitet putem medija, a nastala je nakon Toninog povratka iz Amerike u Zagreb. Toni propitkuje bit ženske ljepote, njezinog identiteta u društvu, a u njezinim kolažima jasno se vidi pritisak koji se svakodnevno stavlja na žensku populaciju.

Ljepota žene se ponajviše krije iznutra i to je lekcija koju bismo svi trebali naučiti. Izložba će se održati u 16. ožujka u galeriji i dućanu bon ton u Preradovićevoj 34. Sve ste pozvane!

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr