Neeee

Svaki put plačeš na Titanic? Ova scena koja nije u originalnoj verziji lako bi mogla biti tužnija od cijelog filma

Piše: Žena Net / Vrijeme: 13:30 23.11.2017 / Rubrika:
Foto: Screenshot Titanic World/Youtube
0

Jesmo li se ovoga mogle poštedjeti?

Titanic je jedan od onih filmova koje nam je žao propustiti kada se emitiraju na televiziji jer je jednostavno klasik. Nevažno je koliko smo ga puta pogledale, uvijek plačemo na kraju i na scenu kada Jack nestaje u ledenim dubinama Atlantskog oceana.

Teško je uopće zamisliti da bi ovaj film mogao biti tužniji nego što jest, ali scena koja se ne pojavljuje u originalnoj verziji zapravo je tužnija od cijelog filma. U njoj vidimo kako se Rose penje na Carpathiu koja je stigla po preživjele s Titanica, izmučenog gospodina Ismaya i Ruth kako traži svoju kćer. Prestravljenost, nemoć i tuga vidi se na svakom licu, a ono što nas je dodatno potreslo jest što ovu scenu prati samo jednako tužna glazba…


Definitivno smo mogle i bez ovog saznanja, je li tako? Ono što smo se svi pitali jest zašto je Jack morao umrijeti ako je na potrganim vratima ormara bilo mjesta i za njega i za Rose? Znanstvenik Neil deGrasse Tyson nedavno je zaključio kako je Jackova smrt zapravo nelogična. “Bez obzira na to hoće li uspjeti, čudno je što se Jack nije pokušao spasiti bar par puta. Ali ne, pokušao je jednom i odlučio da će se radije smrznuti do smrti. Instinkt preživljavanja puno je jači od prikazanog. A on je ipak borac, zar ne?”, rekao je Neil.

Da, Neil, imaš pravo, ali eto, James Cameron je to drukčije zamislio. Jack nažalost nije imao šanse. Meh :(

Piše: Žena Net / Vrijeme: 13:30 23.11.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr