Apsurdno

‘Slobodno jurite prostitutke’: 10 savjeta za seks za supružnike iz 19. stoljeća

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 19:00 26.11.2016 / Rubrika:
0

Ako vas vaša žena poželi dodirnuti, mora da je luda!

Viktorijansko doba bilo je dosta strogo po pitanju seksa i uživanja u istom. Žene nipošto nisu smjele iskazivati svoju seksualnost, a muškarci su zato bili opsjednuti putenim užicima. Ili su barem tako prikazivani.

Bez obzira što je seks bio tabu, postoje savjeti iz tog doba, ali ne nadajte se da će vam onogati ljubavni život. Pitate se zašto? Čitajte dalje.

1. Seks je samo za brak

Muškarci i žene u 19. stoljeću stupali su u brak vrlo mladi, u ranim dvadesetima pa i nisu tako dugo morali čekati da isprobaju jedan od najvećih užitaka. Seks van braka smatrao se velikim grijehom.

2. Žene, spremite se za bračnu noć

Žena je trebala ispunjavati potrebe svog pohotnog muža, ali opet je trebala biti i tajanstvena i plaha. Žene u to doba nisu znale puno o svojim intimnim dijelovima, ali i ni muškarčevim pa je taj zadatak bio težak i zbunjujuć. Savjet iz jedne knjige iz 1869. godine kaže: “Ne žurite previše da otresete cvjetak s voća za kojim žudite, jer neće biti ni u pola privlačno”.

3. Muževi, dokažite se

Na suprugu je bio veliki pritisak jer se prve bračne noći morao dokazati kao sposoban ljubavnik. Wiliam J. Robinson, autor knjige “Seksualno znanje za muškarce” iz 1920. godine, napisao je da je “bračna noć najvažnija točka preokreta u ženinom životu”.

Dobre vijesti su muževi nakpokon imaju moralnu i zakonsku dozvolu za seksualni odnosa nakon nekoliko desetljeća potiskivanja seksualnih potreba.

Ako ste žena, ne smijete uživati u seksu. Ako ste muškarac, nemate pojma kako funkcionira žensko tijelo. I ne isplati vam se da pitate suprugu što da radite jer ni ona ne zna kako se upravlja sa svim tim dijelovima.

4. Žene, vaši muževi ovise o vama!

Muško tijelo se teško bori protiv seksualnog nagona pa je na suprugama da očuvaju čestitost kuće. Zato je viktorijanski savjet glasio: Ne dopustite muškarcu da vam dodirne kožu, a kamoli da vas vidi golu.

Sudeći po predavanju doktora Ashtona iz 1861. godine, vrijeme obroka i seksualnih odnosa je vrlo važan za ljudsko zdravlje. “Pravo vrijeme za seksualno zadovoljstvo važan je faktor, pošto nepažnja u tom smislu može dovesti do bolova u abdomenu i otežanog probavljanja hrane. Osobe koje imaju genetske predispozicije za bolesti probavnog sustava, nikada ne smiju imati seksualne odnose prije jela, niti odmah nakon obroka”.

5. Muškarci, slobodno uživajte u prostitutkama

“Vaša je žena sveti hram, čist predmet vašeg ognjišta. Ne kaljajte je svojim skandaloznim i poremećenim željama!” Savjet za muškarce kojima je bilo potrebno više seksa ili koji su voljeli eksperimentirati bio je da nađu prostitutku. To je bilo društveno prihvatljivo, ali se nije spominjalo u javnosti. Nešto kao javna tajna.

6. Radite djecu

Seks je tada služio za pravljenje beba, odnosno to mu je bio primarni cilj. Nitko nikoga nije učio kako se ponaša tijekom seksa ni kako se što zove na tijelu. Samo je bilo važno da se brak konzumira s ciljem da se napravi dijete.

7. Seksualni odnos u pogrešnoj pozi može ubiti vašu ženu!

Doktor Ashton bio je pravi majstor u dijeljenju savjeta o seksu. U svojoj knjizi spominje i “pravu” i “pogrešnu” pozu za seks. “Svaki neprirodni performans pogoršat će zdravstveno stanje vaše žene. Mnoge su žene bile teško povrijeđene ili su obogaljene zbog zvijerstva svojih supružnika”. Zanimljivo je to što doktor nije naveo koje su to pogrešne poze jer bi to, naravno, bilo neukusno.

8. Ako žena želi seks, luda je

Ženin posao u 19. stoljeću bio je uskraćivanje seksa muškarcima kako bi se održala čistoća i krepost. Muškarcima se savjetovalo da svoju suprugu odmah odvedu liječniku ako počne pokazivati sklonost ka seksu ili ih želi dodirnuti i poljubiti.

9. Lijek za žensku ludost je orgazam!

Ovo je vjerojatno najčudniji savjet koji današnji muškarci sigurno ne bi prihvatili. Naime, liječenje ženske ‘ludosti’ obavljao je stručnjak i to tako da je u kućnu posjetu donio vibrirajuće štapove i slična pomagala kako bi ženu ‘izliječio’ orgazmom. Žene tada niti nisu znale što je orgazam, a mislilo se kako će ovo smanjiti njezin nagon.

10. Što ste se seksali – seksali ste se

Ako je žena bila trudna, to je bilo to. Nema više seksa jer je ionako beba na putu, a svaka seksualna aktivnost može ugroziti dijete. Zato se savjetovalo muškarcima da svoje potrebe ispunjavaju s prostitutkama dok se njihova žena trpi bolove i porađa se. Nema što, vrlo obzirno!

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 19:00 26.11.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr