Zanimljiv eksperiment

Slikala je selfije s frajerima koji su ju na ulici seksualno uznemiravali i njihove fotke stavila na Instagram

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:00 12.10.2017 / Rubrika:
Foto: dearcatcallers/Instagram
0

Uz fotke je dodala i odvratne komentare koje su joj dobacivali

Sigurno si i ti nebrojeno puta prošla pored skupine frajera ili čak samo jednog koji ti je bez imalo suzdržavanja dobacio neki neumjesan komentar koji aludira na seks. Jedno je komplimentirati ženi, a drugo je ponašati se da će svaka žena pasti na upucavanje frajera koji za sebe misli da je ‘seksualni jack’.

Jednoj curki u Amsterdamu počelo je ići na živce ovakvo ponašanje muškaraca pa ih je odlučila javno posramiti. Sa svakim tko bi joj dobacio kakav seksualni uvredljiv komentar nabacila je selfi i objavila fotku na Instagramu uz točan citat komentara, prenosi Your Tango.

Žene su joj pljeskale, muškarci rekli da je smiješna

Izjave poput “Znam što bih s tobom radio.”, “Hej seksi curo, gdje ideš tako sama?” i “Dušo, može pusa?” prilično su jezive kada ih čuješ iz usta frajera koji misle da su jako šarmantni. Noa Jansma, 20-godišnja studentica, na ovaj je način htjela upozoriti svijet na verbalno seksulano zlostavljanje koje žene trpe iz dana u dan.

Nog een keer #dearcatcallers *psssssst, kissing sounds and whistling"

A post shared by dearcatcallers (@dearcatcallers) on

Ovi frajeri (ako ih tako uopće možemo nazvati) bez problema su pristali na fotkanje jer nisu znali da će završiti na internetu, a nisu bili svjesni da rade išta loše. Njezin Instagram profil ‘dearcatcallers’ postao je viralan, a mnoge žene su se prepoznale i nazvale ovaj poduhvat briljatnim. Muškarci su ga, očekivano, nazvali smiješnim.

“Što si očekivala od ovoga? Da ćeš spriječiti muškarce da izraze svoje mišljenje? Život je težak i ako se ne možeš nositi čak ni s ovom banalnom stvari, onda ostani doma. To ti je najbolji izbor”, rekao je jedan od očito vrlo povrijeđenih muškaraca.

#dearcatcallers "Babyyyyyyyy! THANKYOU" *blowkiss* (slide ➡️)

A post shared by dearcatcallers (@dearcatcallers) on

Jansma je Instagram profil otvorila u kolovozu ove godine, a cilj i svrhu objasnila je u prvom postu:

#dearcatcallers #catcalling #catcallers #feminism

A post shared by dearcatcallers (@dearcatcallers) on

“#dearcatcallers, ovo nije kompliment. Cilj ovog profila je pokrenuti svijest o objektivizaciji žena u svakodnevnom životu. Budući da mnogi ljudi još ne znaju što je točno verbalno seksualno uznemiravanje, u periodu od tri mjeseca ću se fotkati s ‘catcallerima’ i objavljivati fotke. I objekt i onaj koji objektivizirala bit će vidljivi zajedno na fotki. Ja kao objekt stojim ispred catcallera i uzimam natrag svoju moć. Molim vas, pridružite mi se u ovoj borbi i objavite svoje catcallere ili mi pošaljite privatnu poruku”, napisala je Jansma.

Moramo priznati da je ova cura prilično hrabra. Što vi mislite?

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:00 12.10.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr