Jeste li znali? :)

Sedam zanimljivih stvari koje se događaju kod prvog poljupca sa osobom koja vam se sviđa

Piše: Žena Net / Vrijeme: 18:00 14.06.2017 / Rubrika:
Foto: giphy
0

Poljubi me nježno

Svi uvijek pamte te prve poljupce sa svojim najdražima. No, sjećate li se možda i kako ste se osjećali? Leptirići, nervoza i neizreciva sreća. Bustle donosi sedam stvari koje se događaju s vašim tijelom kada se ljubite.

Smanjuje se razina stresa

Ako ste nervozni probajte se ljubiti umjesto da popijete čašu vina. Učinak će biti otprilike isti. Drastično će vam se smanjiti razina kortizola u samo 15 minuta ljubljenja. To je hormon koji je zapravo glavni krivac za stres, a nitko ne želi stresan život.

Smanjuje se kolesterol

Ljubljenje poboljšava i zdravlje. Isto tako smanjuje kolesterol i povećava zadovoljstvo u vezi.

Slina pomaže da pronađete prave partnere

Slinavi i romantični poljupci ne moraju biti samo predigra. Tijelo zapravo pokušava shvatiti želi li napraviti dijete s vašim partnerom. Znanstvenici su otkrili kako kemijski sastav sline pomaže vašem tijelu da odlučite je li osoba koju ljubite prava za vas. Još jedna teorija kaže kako se u muškoj slini nalazi testosteron koji omogućava da žena prepozna pravu snagu svog partnera na molekularnoj razini.

Oslobađa se adrenalin

Uzbuđenje raste i oslobađa se adrenalin. Srce jače kuca i poboljšava se protok krvi. Povećava se razina energije kao i pozitivno razmišljanje.

Ispuštaju se sretne kemikalije iz mozga

Tijelo je preplavljeno oksitocinom, ali i nizom sretnih kemikalija. Dopamin je samo jedan od njih, a izlučuje se kod seksa ili slušanja najdraže glazbe.

Šire se zjenice

Jedan od razloga zašto zatvarate oči kada se ljubite je jer se zjenice prošire i osjetljiviji ste na svjetlo. Ako se ljubite s nekime tko vam se stvarno sviđa, a ne znate što on osjeća prema vama samo mu pogledajte u oči.

Tijelo je ispunjeno feromonima

Upravo vas feromoni privlače k drugima. Kada je tijelo puno feromona djelovat ćete seksi drugima. Doslovno ćete sjajiti.

Piše: Žena Net / Vrijeme: 18:00 14.06.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr