Savjet Anthonyja Bourdaina

Ako putujete avionom, ponesite si nešto fino za jesti, nitko se nikad nije osjećao bolje od avionske hrane

Piše: Žena Net / Vrijeme: 11:25 18.07.2016 / Rubrika: ,
Foto: Lwp Kommunikáció/Flickr
0

Na Arktiku je jeo oči tuljana, u Novom Meksiku ptičje embrije u ljusci, ali zato nikad ne jede hranu u avionu

No, postoji nekoliko stvari koje Anthony Bourdain nikad više neće probati – islandskog fermentiranog morskog psa, rektum bradavičaste svinje kojeg je probao u Namibiji i hranu u zrakoplovu. U razgovoru za Bon Appetit Bourdain je ustvrdio da nikada u zrakoplovima ne jede hranu na svojim brojnim putovanjima diljem svijeta.

‘Ja u zrakoplovima ne jedem’

Na pitanje što misli o hrani koja se servira u avionima, Bourdain je rekao kako je on zapravo nikad ni ne jede. “Nikada, nitko se nikada nije osjećao bolje nakon što je pojeo hranu koju služe u zrakoplovima. Mislim da ljudi to jedu samo zato što im je dosadno. Ja u zrakoplovima ne jedem, draže mi je na odredište doći gladan”, kaže.


Čak i kada iz New Yorka putuje u Tokyo ili na Novi Zeland, Bourdain odbija jesti hranu koju služe u zrakoplovima. “Za jako dugačke letove naručim sir i ogromnu količinu porta. Pojedem nešto sira i opijem se kao budala”, kaže on.  “Ako želite biti osoba koju će svi prezirati u kabini, ponesite nešto dobrog rošitlja i neka ga svi u avionu osjete. Jednom sam iz Kansasa ponio rebarca i vidio sam zavist na tuđim licima kad su osjetili njihov miris. Ne bi mi smetalo to ponoviti”, kaže Bourdain s osmijehom na licu, a to toplo preporuča svima koji, recimo, idu na odmor – da ga počnu ukusno i sa stilom.

 

Piše: Žena Net / Vrijeme: 11:25 18.07.2016 / Rubrika: ,

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr