Njam, njam

Prehrana prema numerologiji: Životni broj otkriva vam koju biste hranu trebali jesti da sačuvate zdravlje

Neke vam namirnice donose korist, a neke vam skraćuju život

Čak i ako ne vjerujte u numerologiju, brojevi snažno utječu na naše živote bili mi toga svjesni ili ne. Svatko od nas rođen je sa svojim osobnim brojem koji se vrlo lako može izračunati, a prema njemu se određuje i koja nam hrana najviše odgovara.

Na primjer, ako ste rođeni 17. veljače 1990., rastavite datum rođenja na znamenke: 1+7+0+2+1+9+9+0=29. Zbrojite 2 i 9 i dobit ćete 11 kojeg također zbrojite. Dakle, vaš osobni broj je 2.

Broj 1

 

Jedinice se trebaju fokusirati na prehranu baziranu na proteinima i to ponajviše iz voća i povrća. Izbjegavajte šećer i škrob jer vam on ne donosi ništa dobro. U organizam biste trebali unositi magnezij-fosfat kojeg ima u jabukama, borovnicama, šljivama, krastavcima, kokosu i luku.

Broj 2

Na vaš jelovnik uvrstite što više ribe i morskih plodova, kao i voća te povrća. Konzumiranje puno vode pomoći će vam izbaciti toksine iz tijela, a napitak koji vam daje energiju i vitalnost je sok od cijeđenog lišća peršina s malo limuna i meda.

Broj 3

Na vas jako dobro djeluje silicijev dioksid koji se nalazi u jagodama, suhim šljivama, smokvama i trešnjama. Također biste trebali konzumirati kolin iz B-grupe vitamina, a nalazi se u pšeničnim klicama i soji. Nedostatak ovog vitamina oštećuje jetru.

Broj 4

https://www.instagram.com/p/BP5CxFLDM1N/

Ako ste četvorka, jedite namirnice bogate kalcij-fosfatom kako biste održali zdrave kosti, a to su krastavci, jagode, kupus, špinat, bademi, borovnice, smokve i šljive.

Broj 5

Za osobe pod brojem 5 preporučuje se prehrana bogata kalcijem. Dakle, konzumirajte mlijeko i mliječne proizvode, zeleno lisnato povrće i žitarice.

Broj 6

https://www.instagram.com/p/BP5DXTPFg8O/

Važno je da jedete polako i dobro žvačete i to ribu i namirnice biljnog podrijetla. Slaba cirkulacija vaša je boljka pa se više bavite sportom.

Broj 7

Jedite namirnice bogate fosforom i selenom poput ribe, oraha, zelenog lisnatog povrća, ananasa i sjemenki. Kako biste se u poznijim godinama zaštitili od bolesti krvnih žila, nakon 40. godine konzumirajte više vitamina E.

Broj 8

Izbjegavajte masnu hranu i začinjena jela te smanjite unos mesa jer ste skloni začepljenju krvnih žila u mozgu. Na dnevnom meniju treba se nalaziti riba, voće i povrće što će vam osigurati energiju i smanjiti umor.

Broj 9

https://www.instagram.com/p/BP4gJHGhFUo/

Možda zvuči čudno, ali u prehranu biste trebali uvesti više sirove hrane i proteina. Jedite jogurt, sireve, kao i zelenu salatu, krastavce, orašaste plodove i ribu.

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr