Ideje za movie night

Ovo mi je trenutno 11 najdražih komedija: Vani je kiša, možda biste neku mogli pogledati

Piše: Vlatka Ernečić / Vrijeme: 14:00 02.09.2017 / Rubrika:
Foto: Screenshot / youtube
0

Stvarno se smijem kad ih gledam, to je plus. Dosta veliki plus

Volite komedije? Ja da, samo je problem što teško nalazim neku koja mi je stvarno smiješna. Okej, neke su mi ‘ha ha’, ali to nije dovoljno. Ali kad nađem neku koja mi je malo više od ‘ha ha’ onda sam dosta oduševljena.

Našla sam ih takvih nekoliko dosad, i kužim da je svakome smiješno nešto drugo, pa nekome možda neće biti jasno zašto su neki od ovih filmova na listi urnebesnih komedija, jer su njima samo ‘ha ha’, a možda ni to.

Ali ovo su moji ‘hahahahaha’ filmovi i ovo je moja lista urnebesnih filmova, a s obzirom na to da su takvi rijetki, morala sam ih sve ovdje izlistati. Vjerujem da će se svidjeti barem još nekome (a ako ništa drugo, znam da moje frendice ovo čitaju…) 😂

1. Superbad

Tko ne voli onu scenu kad Fogell napravi lažnu osobnu iskaznicu s imenom McLovin (a za državu iz koje dolazi stavi Havaje), taj mi ne može biti prijatelj. Superbad pogledam barem jednom godišnje, a ja i frendica se označujemo na baš svakoj slici ili videu koji nam iskoči na Fejsu, a ima veze s ovim filmom. A zašto mi je ovaj film toliko super? Pa, moj test komedija je – već sam na početku pisala – smijem li se iskreno većinu filma, ili se tu i tamo, na koju sekundu, nasmijem svakih 20-ak minuta. Ovo prvo je super, drugo baš i ne. E a na ovaj se film smijem od početka do kraja. Okej, to je možda zbog mog dosta blesavog smisla za humor, a ovo je blesav film (tu su, uz Christopher Mintz-PlasseaSeth Rogen i Jonah Hill, znate o čemu govorim…) I’m (Mc)Lovin’ it 💖 (Dosta lame referenca…)

2. 21 (i 22) Jump Street

Još jedna smijalica. Od početka do kraja. Jedino me pomalo već zabrinjava činjenica da i u ovim filmovima glumi Jonah Hill, možda mi je on najdraži glumac, a da nisam ni znala? Okej, vidjet ćemo u nastavku. Ali, uglavnom, također je pomalo očito da mi se najviše sviđaju one skroz blesave komedije u kojima se ništa specijalno zapravo ne događa, ali je većinu vremena sve užasno smiješno. Ovo je jedan od tih filmova. I iskreno nije jedan od onih koje bi mogla pregledavati iznova i iznova, kao recimo Superbad, ali ću ga sigurno pogledati ako slučajno naleti na TV-u, jer znam da će mi biti zabavno.

3. Dobri momci

Ryana Goslinga do ovog filma, iskreno, nisam doživljavala kao tipa za komedije. Ali je, prilično je genijalan kao ‘tip za komedije’, možda bi ih trebao češće snimati. A u kombinaciji s Russell Croweom (na kojeg sam moram priznati malo i zaboravila), točnije Jacksonom, likom koji je u filmu zapravo sušta suprotnost Ryanovom liku, priča je još genijalnija. Smiješno je, inteligentno i zabavno u baš svakom trenutku i sigurno vam se neće dogoditi da ‘jedva čekate da film završi, ali kad ste ga već počeli gledati i gledate ga skoro sat vremena pa, što sad, možete još toliko izdržati…’ Ne, poželjet ćete da traje barem tri sata. Četiri…

4. Kako se riješiti šefa

Ovako, da odmah na početku razjasnimo, Charlie Day (koji u filmu glumi Dalea) je urnebesan. Točka. Znam da mnogi ne vole ovaj film i nije im smiješan, meni je, ali ako ništa drugo, možete ga pogledati zbog Charlieja. Charlie je genijalac. Zapravo, ne radi ništa specijalno, ali upravo je u tome čar. Samo je nekako simpatično čudan i glupav i to je najbolji dio svega, jer je smiješan i kad stoji na mjestu. Ipak, najdraža scena mi je kad on u autu potpuno zabrije na pjesmu The Ting Tings-a ‘That’s Not My Name’. It gets me every time… Plus, jednostavno ne možete ne uživati gledajući Kevina Spaceyja kao totalnog seronju ili Jamie Foxxa kao badass kriminalca koji je završio u zatvoru jer je ilegalno snimao film u kinu, a zatim Daleu, Nicku (Jason Bateman) i Kurtu (Jason Sudeikis) daje savjete o tome kako obaviti ‘savršeno ubojstvo’. I da , nadimak mu je Motherf***er…

5. Psi rata

Iiiii, evo ga. Opet Jonah Hill. Okej, nije ga bilo na prethodna dva mjesta na listi, bilo je i vrijeme. Ali da, ovo je jedan od onih filmova koji govori o ozbiljnoj tematici (relativno?), i koji bi možda trebao biti napravljen kao čista drama, ali da nije komedija, jednostavno ne bi bio toliko genijalan. Okej, scenaristi, redatelji i ekipa očito znaju svoj posao (najčešće), tako da nisam baš otkrila Ameriku, ali samo primijećujem. Fora je, u filmu je Jonah Hill i smiješ se sa ‘hahahaha’. 9/10, uglavnom.

6. Deadpool

Prva komedija o (anti)superjunaku? Wow, da, molim vas! A ovakva reakcija ostala je i nakon što sam ga odgledala. Zapravo, čak je bila i malo bolja. Film mi je stvarno jako, jako zabavan, Ryan Reynolds (kojeg, iz nekog razloga, inače baš i ne preferiram…?) je urnebesno prenio sve što Deadpool treba predstavljati, a taj morbidni, crni humor koji je u fokusu filma je potpuno pogođen. Clap, clap.

7. Pitch Perfect

Uvijek, u svakom filmu koji mi je stvarno smiješan, postoji taj jedan lik zbog kojeg mi je stvarno smiješan. Ponajviše. U ovom filmu je to, da, jako očekivano, Fat Amy (Rebel Wilson). “You call yourself Fat Amy?”, “Yes, so twig bit**es like you don’t do it behind my back.” I btw, “My real name is Fat Patricia.” Hahahaha, odlično. 💖 💖 💖 

8. Hotel Grand Budapest

Okej, prije svega, ovaj je film divan. I od prve sekunde znate da ste u filmu Wesa Andersona, jer je sve skladno, slatko, lijepo, magično i slatko. I vaše oči jednostavno ne mogu ne uživati u svemu što vide. Ali ovaj je film, zatim, i užasno, užasno zabavan, što i ne čudi, s obzirom na to da su u njemu redom izvrsni glumci, od Ralpha Fiennesa, Adriena Brodyja, Billa Murrayja, Edwarda Nortona, F. Murray Abrahama, Saoirse Ronan, Tonyja Revolorija, i okej sad ću prestati nabrajati jer bi ovo moglo ići u nedogled. Uglavnom, ako volite lijepo, pametno, duhovito, Wes Andersona i vrhunske filmove, morate pogledati Grand Budapest.

9. Napoleon Dynamite

Ma tko ne bi volio priču o čudnjikavom samotnjaku? Vjerojatno se svi nekad osjećamo poput njega. Zato je ovaj film genijalan. Dobro, možda ne baš samo zato.

10. Mamurluk (1. dio)

Bilo bi dosta glupo na listu ne staviti Mamurluk, jer, realno, film je super i smiješan. Prvi dio mi je najdraži, pa sam stavila baš taj, iako mi ni ostali nisu baš toliko loši kao što neki pričaju. Mislim da vam radnju ne moram previše prepričavati, jer: a) Ne želim vam spoilati ako ga još niste pogledali (što zvuči pomalo nevjerojatno) i b) S obzirom da ste ga svi vjerojatno gledali, nema smisla da je prepričavam.

Piše: Vlatka Ernečić / Vrijeme: 14:00 02.09.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr