ŠMINKERSKI KRIMINAL

Ovi make-up trendovi trebali bi zauvijek ostati zakopani duboko u prošlosti

Piše: Vlatka Ernečić / Vrijeme: 07:58 04.10.2016 / Rubrika: ,
0

Šminka je super – kad je se pravilno dozira i kad se s njom ne pretjeruje

No, ovi su se trendovi pokazali, ili se još uvijek pokazuju, kao loši primjeri korištenja šminke i zbog toga bi ih trebalo što prije zaboraviti. A ove postojeće ‘ubiti’ i nikada ih više ne vratiti u život.

Od šarenih sjenila koja sežu sve do obrva, preko šminke u stilu rakuna do prenaglašenih usana – evo nekoliko najkriminalnijih pogrešaka.

Smeđe obrubljene osne


Ovaj trend 90-ih zaista izgleda nakaradno i otprilike kao da ste zaboravile do kraja razmazati ruž (ili vam je ostao trag čokolade).

Sjenila koja dosežu do obrva

3326423625_4179e02c78_o

Ovo možete isfurati jedino za maškare. U svakom drugom slučaju izgleda čudno, nedovršeno i smiješno.

‘Instagram’ obrve

A post shared by PERFECT EYEBROWS (@browgame) on

Takozvane savršene, a ustvari samo prenaglašene i Instagram efektima pojačane obrve, kakve se još uvijek mogu vidjeti po društvenim mrežama, trebale bi što prije nestati. A ionako apsolutno nitko ustvari nema ovakve obrve, već tako izgledaju samo na fotkama. Iako su i na fotkama previše.

Grudaste trepavice

Trepavice s grudicama kakve je Twiggy furala 60-ih bile su prihvatljive upravo i samo tada, a danas – uz sve žive formule i maskare koje su napravljene da bi eliminirale grudice – apsolutno su neprihvatljive.

Kylie Jenner usne

Ovaj suludi trend prenaglašenih usana pokrenula je prošle godine Kylie Jenner, a svi bismo zaista voljeli da on tamo i ostane! Djevojke su tako masovno ruževima iscrtavale (i još uvijek iscrtavaju) usne preko njihove prirodne linije, kako bi stvorile efekt većih i bujnijih usana, a onda je tu i ona Fullips spravica…koja je još gori užas.

Oči u stilu rakuna

15253998481_06a63fc493_b

Nanošenje mat sjenila oko očiju te efekt rakuna koji se time dobiva trebao bi ostati u određenim glazbenim žanrovima, odakle je i potekao.

Umjetni, narančasti ten

Sprejevi, kreme i tretmani samotamnjenja sredinom 2000.-ih rezultirali su užasnim, narančastim izgledom kože. I nadajmo se da se više nikada, ali nikada, neće vratiti u modu. Iako nam još uvijek nije jasno zašto je ovakvo što uopće ikada bilo moderno.

Tanke, previše počupane obrve

Ovo je potpuna suprotnost Instagram obrvama, no ne možemo odlučiti koje je od toga veći užas. Zašto jednostavno ne bismo pronašli neku zlatnu sredinu? Zvuči kao odlična ideja.

Šljokice po tijelu

Ovo ‘modno’ pretjerivanje bilo je moderno 90-ih i početkom 2000-ih, a kako se moda vrti u krug, bojimo se da se ne vrati.

Piše: Vlatka Ernečić / Vrijeme: 07:58 04.10.2016 / Rubrika: ,

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr