FILM ECSTASY IZ 1933.

Ova se scena smatra prvom scenom seksa u filmskoj povijesti (i prikazuje ženski orgazam)

Piše: Žena Net / Vrijeme: 15:00 19.03.2017 / Rubrika:
Foto: Screenshot
0

Kritičari su složni kako je ovo jedan od progresivnijih filmova uopće, a spomenuta scena smatra se posebno važnom

Jeste li znali da je prva prava scena seksa u filmu (barem prema kriterijima stručnjaka) snimljena još davne 1933. godine? I puno je zanimljivija nego neke scene iz današnjih filmova (Da, Peteset nijansi, mislimo na vas!).

Ako vas zanima o kojem se filmu radi i o kakvoj je točno sceni riječ, okej, evo, reći ćemo vam. Film o kojem govorimo je Ecstasy, češki igrani film iz 1933. godine (jer američki filmovi tada još nisu bili spremni na ovakve scene), u kojem se pojavljuje legendarna glumica i inovatorica Hedy Lamarr, kojoj je to ujedno bila i jedna od prvih značajnijih uloga.

Priča govori o mladoj ženi koja ostavlja svog impotentnog supruga te se zaljubljuje i upušta u strastvenu romansu s mladim inženjerom, a prema pisanju Vulture-a, njihov je romantični odnos doveo do onoga što se smatra prvom pravom scenom seksa u filmskoj povijesti.

Scene iz ovog filma bile su prilično progresivne, ali i skandalozne

I iako sama scena seksa o kojoj pričamo uopće ne prikazuje golotinju, u cijelom je filmu prisutna, kao na primjer u sceni gdje se Hedy gola brčka u vodi (što je u to vrijeme bilo prilično skandalozno), piše Marie Claire.

Prvi ženski orgazam na filmu

No, ono što je najprogresivniji dio ovog filma, barem što se seksa tiče, i ono o čemu svi najviše pričaju, jest činjenica da spomenuta scena seksa završava Hedynim postizanjem orgazma.

A s obzirom da se mnogi današnji filmovi i dalje bore s pozitivnim prikazivanjem ženske seksualnosti na filmu, ova scena i Ecstasy kao takav zaslužuju same pohvale. Koje im šaljemo u nama daleku 1933. ❤️️

Piše: Žena Net / Vrijeme: 15:00 19.03.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr