Wow 😲

Otkriveno je koja je količina kave dnevno dobra za tvoje zdravlje i možda se iznenadiš

Piše: Žena Net / Vrijeme: 08:02 28.11.2017 / Rubrika:
Foto: lara_tovornikk/instagram
0

Sve volimo kavu, a sada konačno znamo u kojoj je količini dobra

Ako i ti voliš piti kavu, imamo odlične vijesti za tebe. Više šalica kave dnevno će odlično utjecati na tebe i tvoje raspoloženje. Provedeno je istraživanje koje tvrdi kako su tri šalice kave dnevno dobre za tebe. Jedva čekamo popiti svoju treću šalicu s najvećim guštom do sada.

Kava je dobra za zdravlje

Istraživanje je pokrenuo Robin Poole i objavljeno je u magazinu BMJ. Osim što nam kava pomaže kod vježbanja i kod koncentracije, ovo je istraživanje otkrilo kako će nam tri šalice kave dnevno pomoći i kod zdravlja, ali i raspoloženja. Veća konzumacija kave pokazala je 18 posto manje šanse za oboljenje od raka, kao i manje šanse od problema s metabolizmom, jetrima i neurološkim stanjima. Također, kava pozitivno djeluje i na srce pa smanjuje smrtnost uzrokovanu kardiovaskularnim bolestima.

Naravno, ovo često ispijanje kave nije dobro za sve. Tako na primjer trudnice ipak ne bi trebale piti toliko kave jer to može utjecati na njihovu trudnoću. Također, sve ovisi i o samoj kavi. Na koji je način mljevena i koliko je jaka.

Znamo samo da su znanstvenici odobrili tri šalice kave dnevno i sad je možemo piti bez imalo grižnje savjesti (nije da smo je imale do sada).

Izvor: Hello Giggles

Piše: Žena Net / Vrijeme: 08:02 28.11.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr