Nešto je muči

Meghan Markle ne može maknuti ruke s kose: Stručnjaci za govor tijela odgonetnuli su zašto to radi

Piše: Žena Net / Vrijeme: 10:30 07.12.2017 / Rubrika:
Foto: Oli SCARFF/AFP
0

Otkrili su da Meghan to radi na prilično nesvjesnoj razini

Svi imamo svoje male rituale, navike, a neki i tikove koji čine dio našeg šarma, a buduća supruga princa Harryja, Meghan Markle, voli dodirivati svoju kosu i to radi svaki put kada je vidimo u javnosti.

Želi se umiriti

Ova navika zaintrigirala je stručnjake za neverbalnu komunikaciju koji su otkrili da Meghan to radi na prilično nesvjesnoj razini i to kako bi se umirila. “Neki ljudi dodiruju kosu, neki čiste nokte, a neki trljaju ruke kako bi se psihički i fizički smirili kada se osjećaju nervozno, tjeskobno ili neugodno”, objasnila je Blanca Cobb, stručnjakinja za govor tijela i autorica knjige ‘Method of the Masters’.

Mnoge od nas vrte, frču ili zabacuju kosu kada ne znamo kako bismo se trebale ponašati ili što reći u određenoj situaciji. Cobb kaže da je ova navika zapravo ‘odrasla’ verzija stiskanja medvjedića ili jastuka u djetinjstvu.

Što se još krije iza ove navike?

Cobb kaže kako je u analizi ovakvog ponašanja ključan kontekst. “Ako netko često dodiruje kosu u različitim situacijama koje nisu toliko stresne, kada čita knjigu, surfa, priča na telefon, onda se radi o čistoj navici. No, ako to radi tijekom guste rasprave ili se ne osjeća ugodno u društvu neke osobe, onda je dodirivanje kose ipak neverbalan znak za uzbunu”, napominje Cobb.

Meghan se ovom gestom želi umiriti i ‘sakriti’ od prevelike pažnje javnosti, što je razumljivo jer nismo svi željni drame, reflektora i kao da jedva čekamo da nas netko analizira. Cobb kaže da bi u nekim situacijama dodirivanje kose značilo i pokazivanje samopouzdanja i zaigranosti. Meghan, kužimo te, samo hrabro!

Piše: Žena Net / Vrijeme: 10:30 07.12.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr