Predivno

Meghan Markle svima nam može biti inspiracija: U svom pismu otkrila je kako joj je ovaj trenutak promijenio život

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 09:00 16.12.2017 / Rubrika:
Foto: Oli SCARFF/AFP
0

Njezina priča može nas sve naučiti jednoj vrlo važnoj životnoj lekciji

Čim su glasine o vezi princa Harryja i Meghan Markle buknule poput vulkana, svijet se odjednom počeo jako zanimati za ovu glumicu. Osim što je poznamo s malih ekrana iz serije ‘Suits’, važno je napomenuti da je ova mlada dama prava inspiracija i to ne samo zbog sudjelovanja u humanitarnim projektima.

Meghan Markle i princeza Diana imaju više toga zajedničkog nego što se možda čini, evo nekih činjenica

Znate kako se kaže: ‘Ako želiš promijeniti svijet, počni od sebe’, a u tu moćnu rečenicu se uvjerila i Meghan. Naime, za 12. izdanje časopisa Darling, Meghan je sa svima podijelila kratku priču u kojoj opisuje trenutak koji joj je promijenio život.

Ovaj trenutak zapravo je bio ‘poziv na buđenje’ u kojem je shvatila da je ona sama itekako dovoljna. Priču donosimo u cijelosti:

Svaki dan sam se grabila za nešto što uopće nisam ni vidjela

“Nije puno prošlo otkako sam se dovukla do automobila nakon audicije za Girl#2. Vozila sam Ford Explorer Sport koji je zvrndao poput parobrodskog motora u rano jutro,a  prednja vrata mu se nisu više dala otvoriti. Počeo se gasiti, a ja sam sa skoro praznim rezervoarom išla od audicije do audicije. No, nisam imala taj luksuz da se kao moj auto mogu samo ‘ugasiti’. Puno sam uložila u svoj san da postanem glumica i obećala sam si da ničemu neću dati ni pet minuta pozornosti ako na tome nisam spremna raditi barem pet godina.

Tako sam se vozila od audicije do audicije, parkirala na kraju parkirališta da me netko slučajno ne bi vidio kako ulazim u taj auto tamo gdje sam jedino mogla ući u njega. Pravila sam se da tražim nešto kroz prozor auta i da sam ‘slučajno’ upala kroz njega unutra. Takvo je i moje iskustvo s Hollywoodom, da budem potpuno iskrena. Borila sam se, suočavala s preprekama i grabila sam se za nešto što uopće nisam ni vidjela. Svaki dan.

Njezine riječi bile su moj poziv na buđenje

Analogija svega me tada nije iznenađivala, već sam se osjećala kao da mi želi isisati dušu. Sada je druga priča i to vrlo dojmljiva. Bila sam u svojim ranim dvadesetima i pokušavala sam pronaći svoju vrijednost u industriji koja vas osuđuje zbog svega što niste, ali i zbog onog što jeste. Niste dovoljno mršavi, lijepi, etnički, ali ste odmah sljedeći dan previše mršavi, previše tamni ili previše lijepi.

Izgledalo je neumoljivo nemoguće, toliko da sam večeri provodila jedući svoje osjećaje sa sendvičima od sira i jeftinim vinom. Sjećam se casting redateljice po imenu April Webster koja je odabirala glumce za TV serije i filmove skoro dva desetljeća. Nisam je prije upoznala, a na mojoj prvoj audiciji zaustavila me u sredini rečenice i rekla: “Moraš znati da si dovoljna.”

To mi je oduzelo dah. Nitko to nikada nije vidio u meni niti mi je rekao. U tom malenom sobičku u Burbanku, ova žena me ‘vidjela’. Odmah sam imala poriv nasmiješiti se. Jako se nasmiješiti jer bi taj smiješak možda mogao zadržati suze u mojim očima.

Zapravo ne bi bilo uopće važno da sam zaplakala jer me ona vidjela. Vidjela je svu tu sumnju koja mi je probijala preko umjetnog tena i previše rumenila. “Moraš znati da si dovoljna. Manje make up-a, više Meghan”, rekla je. Nastavila mi je govoriti da ju podsjećam na stidljivu ljubičicu; puna sam radosti, energije i bujam iza ovog vela nesigurnosti. Ovakva terapija ne može se dobiti nigdje. I upravo je taj trenutak bio moj ‘poziv na buđenje’.

Sada znam tko sam

Pisala sam o ovome na svojoj stranici Tig, lifestyle portalu koji obrađuje teme iz područja mode, putovanja i gastronomije, ali isto tako pokušava redefinirati pojam ljepote. To je srce moje stranice – misaoni tekstovi koje mogu napisati curici koja sam bila prije 10 godina ili ženi koja želim biti u sljedećih 10. Želim da bude ponosna na mene. Želim je podsjetiti koliko vrijedi, baš kao što je April mene podsjetila na to prije par mjeseci.

Kao glumica provodite svoje vrijeme govoreći nečije tuđe rečenice kako biste zaradili za život. Oživljavate nečije misli. Tig mi je omogućila dijeljenje vlastitih misli i stavova.

Prije šest godina dobila sam ulogu Rachel u seriji Suits. U to vrijeme se zvala ‘A Legal Mind’ i to je bila peta po redu od prvih epizoda koje sam snimila. Sjećam se da sam se nadala da će barem ova ugledati svjetlo dana. Nikada nisam mislila da će ova serija promijeniti tijek moje karijere, ali i moj život. Nisam mislila da ću na putu ostvarivanja onog što želim spoznati tko sam zapravo.

Nisam mislila da ću spoznati da sam dovoljna.”

Tako da, drage žene, mi jesmo dovoljne i vrijeme je da to konačno i osvijestimo. #samojako!

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 09:00 16.12.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr