AKO IH NISTE PROUČILI

Djetinjstvo nam je upravo malo uništeno: Evo o čemu govore stihovi Macarene koju smo svi neprestano pjevušili

Piše: Vlatka Ernečić / Vrijeme: 19:28 02.10.2016 / Rubrika:
0

Jeste li se ikada zapitali o čemu zapravo govori megapopularni hit Los del Rija –  Macarena iz 1996. godine?

Svi smo kao klinci bezbrižno pjevušili Macarenu, iako nikad zapravo nismo razmišljali što točno znače stihovi te famozno popularne pjesme. A tek onaj genijalni ples koji smo izvodili…

No, unatoč tome što se nikad nismo zamarali time o čemu zapravo pjesma govori, vrijeme je da otkrijemo. Ekipa BuzzFeeda objavila je gorku istinu koja je svima bila pred nosom, ali je dosad nismo htjeli vidjeti, o ovom naizgled preslatkom pjesmuljku.

Macarenu smo svi pjevušili i na nju izvodili poznatu koreografiju


Nakon uvodnih riječi “Kada plešem zovu me Macarena, a dečki oni mi govore ‘que estoy buena’…”, prva kitica dalje glasi ovako:

“Svi me žele, ali me ne mogu imati, zato svi dolaze i plešu pored mene. Kreću se sa mnom, guraju se pored mene, a ako si dobar povest ću te kući sa sobom…”

Wow…

Možda je zasad još sve prilično blago, ali onda dolazi i druga kitica:

“Ma, ne brini zbog mog dečka, ime mu je Vittorino… Ha, ne želim njega, ne podnosim ga, nije bio dobar pa sam…” – i onda slijedi onaj užasno birazan smijeh pjevačice! A zatim?

Posljednji šok

Dakle, zasad znamo da Macarena ima dečka, ali za njega očito ne mari baš previše. U redu, idemo dalje. Na kraju druge kitice sve postaje kristalno jasno:

“Ma daj, a što sam trebala napraviti. Nije bio u gradu, a njegova dvojica prijatelja su bila taaaaaako dobra.” WOW!

Djetinjstvo nam je upravo malo uništeno

U redu, a sad nakon što ste nazad sjeli na stolice s kojih ste ustali kad ste pročitali ovaj posljednji stih, možemo ukratko sumirati: Macarena je ustvari pjesma o djevojci koja čeka da njen dečko ode iz grada kako bi mogla spavati s njegovom dvojicom prijatelja. U isto vrijeme. Oh, kako lako uništeno djetinjstvo…

Piše: Vlatka Ernečić / Vrijeme: 19:28 02.10.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr