Sviđaju vam se?

17 neobičnih i prekrasnih imena za djevojčice inspiriranih gradovima i pokrajinama diljem svijeta

U posljednje vrijeme majke u Hrvatskoj svojoj djeci daju međunarodna imena, a nađe se tu i onih pomalo neobičnih

Donismo vam 17 imena za djevojčice koja su inspirirana gradovima i pokrajinama širom svijeta:

1. Kent

Riječ je o velškom imenu koje zvuči dosta snažno i sofisticirano. Ime je to i jugoistočne pokrajine u Engleskoj (malo izvan Londona) koju se naziva i ‘vrtom Engleske’ zbog velike proizvodnje voća i žitarica.

2. Nara

Kratko i slatko ime Nara ima gelske korijene i zapravo znači ‘sretna’. Također, to je i ime japanske prefekture poznate kao kolijevka njihove kulture. Ime je romantično i savršeno za djevojčicu avanturističnog i zaigranog duha.

3. Skye

Skye je uniseks ime inspirirano istoimenim otokom sjeverne Škotske. Prekrasnim krajolikom dominiraju srednjovjekovni gradovi i dvorci, a Skye asocira i na nebo i prozračnost.

4. Tanigier

Tanigier je neobično ime koje priziva misterioznost i egzotičnost marokanske tržnice. U prijevodu znači luka, a bilo bi savršeno i za dječaka i za djevojčicu.

5. Zaire

Ime dolazi od riječi ‘nzere’ koju u Kongu koriste za ‘rijeku koja guta sve rijeke’. Ovo jedinstveno afričko ime ima geografske i povijesne korijene i zvuči mekano i lijepo.

6. Dominica

Dominica je otok u Karibima, ali nema nikakve veze s Dominikanskom Republikom. Ime dolazi od latinske riječi za nedjelju, a svi znamo da je nedjelja prilično sretan i opušten dan.

7. Vienna

https://www.instagram.com/p/BPb3w-7j8Ss/?tagged=schoenbrunnpalace

Ime je, naravno, inspirirano prekrasnom austrijskom metropolom i ‘gradom glazbe’. Beč ima golemu povijesnu važnost, a ovo ime se posebno sviđa majkama koje vole glazbu. Čak i nadimci zvuče prilično cool: Vee, Vivi, Enna, Nenna, Enny, Vina, Vien, En, Nina i Vinny.

8. Odessa

https://www.instagram.com/p/BMrSdpqjzb1/?tagged=odessatheatre

Ovo je ime bilo jako popularno u ranim devedesetima, a inspiraciju vuče iz Homerove Odiseje. Također, to je ime ukrajinskog grada koji krasi prekrasna arhitektura iz 19. stoljeća i kazalište svjetskog ugleda.

9. Verona

Verona je ime talijanskog grada u koji je William Shakespeare smjestio nesretne ljubavnike Romea i Juliju. Ovo je ujedno i kraća verzija imena Veronica, a kao nadimak se ističe Ronnie.

10. Adelaide

Adelaide je ime velikog australskog grada smještenog na južnoj obali kontinenta. Grad je poznat po muzejima i festivalima, a samo ime vuče korijene iz njemačkog ‘Adelheid’ što znači plemstvo. Zvuči kao dobro ime za malu princezu.

11. Brighton

Ovo uniseks ime dolazi od britanskog grada Brightona smještenog na jugu Engleske. Također, ‘bright’ znači sjajno i sretno, a tko ne želi takvo ime?

12. Valencia

Ovo divno i profinjeno ime dolazi od španjolskog grada Valencije koji su osnovali Rimljani. Trenutačno su imena ‘starog svijeta’ jako trendi, kako se vama sviđa?

13. Dhaka

Dhaka zvuči jako cool i univerzalno, a ime je i najvećeg grada u Bangladešu poznatog po šarmu i ljubaznim ljudima.

14. Quintana

https://www.instagram.com/p/BPcIjDAhBDO/?tagged=cancun

Ovo se ime zapravo izgovara Kitana, a na španjolskom znači ‘peta djevojčica’. Također, to je ime jedne od meksičkih pokrajina s prekrasnom karipskom obalom, ruševinama građevina starih Maja, koraljnim grebenima i podvodnim špiljama.

15. Zaria

Zaria je šarmantno arapsko ime i znači ‘cvijet’. Ime je to i velikog grada u Nigeriji, a Zaria je i slavenska božica ljepote.

16. Lille

Lille je grad na samom sjeveru Francuske uz granicu s Belgijom, a njegovo se ime može izgovarati kraće – Lil, ili dulje – Lileh. Ovo je zapravo francuska verzija američkog imena Lilly i skraćenica klasičnog imena Lillith.

17. Berlin

https://www.instagram.com/p/BPa5VVtATgH/?tagged=brandeburgertor

Njemačka prijestolnica inspiracija je za ovo ime, a može ga se izgovarati kao Bearlin ili Burlynn. Nama se sviđa i skraćenica – Berry.

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr