Đubooks 📚

‘Zaslužili su ubojstvo’ je jedna od onih priča za koje nikada u životu ne želite da vam se dogode. Pogotovo ako ste u braku i ako suprug misli da ga varate

Piše: Đurđica Sarjanović / Vrijeme: 14:00 15.10.2017 / Rubrika:
Foto: Borko Vukosav
0

Jedna od bolesnijih knjiga koje sam pročitala, moram priznati. U dobrom smislu bolesna

‘Zaslužili su ubojstvo’ je jedna od onih priča za koje nikada u životu ne želite da vam se dogode. Pogotovo ako ste u braku i ako suprug misli da ga varate. Cijela priča kreće s Tedom Seversonom koji na noćnom letu iz Londona u Boston upoznaje misterioznu Lily Kintner.

Ubojstvo je u početku šala

Ted je bogat i privlačan muškarac koji u trenutku priče nije niti malo zadovoljan u braku s Mirandom, dok je Lily s druge strane pomaknuta cura kojoj ništa u životu nije strano. Dapače, sve je već probala. Dvoje stranaca odluči nakon malo previše martinija otkriti sve pojedinosti o sebi tijekom leta s pretpostavkom da se više nikada u životu neće sresti. Ono što ih oboje iznenađuje je činjenica da se jako dobro ‘kuže’ u vezi svega u životu. Lily Tedu za svaku njegovu pomisao daje pravo, a nakon što joj ispriča da misli kako ga supruga vara, predlaže mu da je jednostavno ubije. U nijednom trenutku ne misli da je to loša ideja, već upravo suprotno. Ako je to napravila Tedu, Ted na taj način može spasiti svijet od nje.

Priča postaje sve pomaknutija

Priča ide iz nekoliko strana cijelo vrijeme, a postaje sve napetije kada stignu u Boston i zaista počnu planirati Mirandino ubojstvo. Naravno, ni Ted ni Lily nisu jedno drugome otkrili baš sve pojedinosti iz svog života. Pogotovo Lily, koja je još u ranoj mladosti počela savladavati umijeće ubojstva i niti malo ne suspreže pred ničim. Ono što ih u svemu ometa je odlučan istražitelj koji im tijekom cijelog plana ide za petama dok priča postaje sve pomaknutija.

Istina, kolotečina u braku se može puno jednostavnije riješiti, ali način na koji je to napravio Peter Swanson definitivno je vrijedno čitanja. Likove je odlično opisao, a svaki detalj vam daje jasnu sliku o tome u kakvoj su psihičkoj i fizičkoj situaciji svi likovi knjige.

Ocjena: 4

Piše: Đurđica Sarjanović / Vrijeme: 14:00 15.10.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Đubooks

Donosimo ekskluzivni ulomak iz idućeg velikog hita u žanru psihološkog trilera, ‘On kaže/ona kaže’

Počelo je i kod nas. Psihološki trileri u svijetu su popularni već nekoliko godina, ali u Hrvatskoj tek sad ulaze dublje u svijest čitatelja. Možda ste među onima koji prate ovaj žanr pa mislite da pričamo površno, ali pravo sazrijevanje traje nekoliko godina. Teren je pripremljen 'Nestalom' i 'Ženom u vlaku', a sada nam stižu nove poslastice. Vrata straha su odškrinuta, slijedi otvaranje širom.

Povratak na Net.hr