Đubooks

U moru posebnih knjiga, ‘Sva naša pogrešna sutra’ je ugodno iznenađenje za koje se kladim da ću je pročitati ponovno

Piše: Đurđica Sarjanović / Vrijeme: 14:00 12.11.2017 / Rubrika:
Foto: Borko Vukosav
0

Kanadski pisac Elan Mastai je knjigom “Sva naša pogrešna sutra” podosta toga opisao na duhovit i zabrinjavajuć način istovremeno

Knjiga prati putovanje kroz vrijeme i alternativnu stvarnost s optimističnim pogledom na budućnost svijeta kroz lik Toma Barrena.

Putovanje kroz vrijeme jednog luzera

Tom je sin uglednog znanstvenika koji se bavi putovanjem kroz vrijeme, a istovremeno je totalni luzer po definiciji. Ništa mu ne ide od ruke, čega god se prihvati ne završi dobro, a svi oko njega polažu nade zbog imena njegovog oca. Ne samo da dobiva poslove zbog njega, nego i puno više od toga, no na kraju se uvijek dokaže da je ime samo ime. Život mu se iznenada okrene naglavačke kada donese nepromišljenu odluku koja će promijeniti ne samo njegov život, nego i čitav svemir.

Genijalan zaplet

Tomov otac je u jednom trenutku odlučio svog sina iskoristiti za putovanje kroz vrijeme, a Tom je nakon što je to prihvatio samo pratio upute cijelog tima. U međuvremenu se i zaljubio, promišljao o ljudima oko sebe na drugačiji način nego što je to radio dotad, a zbog nezgode tijekom putovanja kroz vrijeme se našao u pogrešnoj 2016. godini. Ono što je naša stvarnost, za njega je potpuna nepoznanica. Ipak, nađe se u idealnoj verziji svog života u kojem ima obitelj, karijeru i ženu u koju je zaljubljen, a mora odabrati hoće li ispraviti tijek povijesti i vratiti se u svijet koji mu dolikuje ili će nastaviti živjeti u kaotičnoj i nepredvidljivoj stvarnosti u kojoj se našao.

Čita se u jednom dahu

Knjiga je iskreno napisana na najbolje sulud način koji možete zamisliti i upravo zbog toga vas goni da je pročitate do kraja odjednom. U moru knjiga koje su posebne svaka na svoj način, „Sva naša pogrešna sutra“ je ugodno iznenađenje za koje se kladim da ću je pročitati ponovno u skoroj budućnosti.

Ocjena: 5

Piše: Đurđica Sarjanović / Vrijeme: 14:00 12.11.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Đubooks

Donosimo ekskluzivni ulomak iz idućeg velikog hita u žanru psihološkog trilera, ‘On kaže/ona kaže’

Počelo je i kod nas. Psihološki trileri u svijetu su popularni već nekoliko godina, ali u Hrvatskoj tek sad ulaze dublje u svijest čitatelja. Možda ste među onima koji prate ovaj žanr pa mislite da pričamo površno, ali pravo sazrijevanje traje nekoliko godina. Teren je pripremljen 'Nestalom' i 'Ženom u vlaku', a sada nam stižu nove poslastice. Vrata straha su odškrinuta, slijedi otvaranje širom.

Povratak na Net.hr